Antena Meniu Search
x

Video La Primăria Bistriţa, PNL şi PSD s-au anunţat fiecare în parte câştigătoare şi chiar au sărbătorit victoria la sediile partidelor

Alegeri locale 2024. Primarul în funcţie al municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, câştigă cel de-al 6 lea mandat în urma alegerilor de duminică. Potrivit rezultatelor parţiale, a obţinut însă doar 45 la sută din voturile clujenilor, cu 30% mai puține față de ultimele alegeri. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 10.06.2024 , 14:48

Nicio surpriză în urma alegerilor, la Cluj-Napoca, pentru că primarul în funcţie, Emil Boc, a reuşit să câştige un nou mandat, al şaselea la număr. În urma numărării paralele, efectuată de partidele politice, Emil Boc a reuşit să obţină 45% din voturi, iar pe locul secund s-a clasat independentul Sabin Sărmaş, cu 32%. Dacă ar fi să comparăm cu alegerile din 2020, Emil Boc a obţinut cu aproape 30% mai puţine voturi, în urmă cu 4 ani fiind ales cu 74%.

La Primăria Bistriţa, atât PNL, cât şi PSD şi-au anunţat drept câştigător propriul candidat

La Baia Mare, acolo unde locuitorii au rămas fără primar după condamnarea lui Cătălin Cherecheş, Doru Dăncuş, de la PSD, va conduce oraşul în următorii 4 ani, obţinând 23% din voturi, conform numărătorii de până acum.

Vezi și

La Zalău rămâne primar tot primarul Ionel Ciunt, de la PSD, cu 58% din voturi. O situaţie mai strânsă şi mai aparte este la Bistriţa, unde atât PNL, cât şi PSD şi-au anunţat drept câştigător propriul candidat şi chiar au sărbătorit victoria la sediile partidelor. Diferenţa e de doar câteva voturi, conform numărătorii paralele, astfel că e posibil ca voturile să fie renumărate.

Pe acelaşi subiect

George Scripcaru a revenit pe scaunul de primar, la Braşov: "Experimentul userist s-a închiat"

La Braşov, George Scripcaru, candidatul comun al PNL-PSD a revenit pe scaunul de primar, după o pauză de 4 ani, în care postul a fost ocupat de Allen Coliban, de la USR. Acesta din urmă şi-a recunoscut înfrângerea. "Am pierdut alegerile la Primăria Brașov. Îmi asum această înfrângere și sunt convins că și mulți dintre voi simțiți același regret adânc. Îmi pare rău. Vă mulțumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ați acordat. Pentru toată energia. Pentru toate încurajările. Pentru curajul pe care l-ați avut, mulți dintre voi, de a vă asuma o susținere publică a campaniei mele. Doar cine nu a locuit în Brașov în ultimii 20 de ani nu înțelege dimensiunea curajului vostru", a scris pe Facebook Allen Coliban, care a precizat că va lupta în continuare pentru brașoveni.

"Experimentul userist s-a închiat. Oamenii au ales deblocarea Brașovului", a spus şi George Scripcaru, pe pagina sa de Facebook, luni dimineața.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Alegeri locale 2024 » La Primăria Bistriţa, PNL şi PSD s-au anunţat fiecare în parte câştigătoare şi chiar au sărbătorit victoria la sediile partidelor