Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Localitatea unde se repetă alegerile locale după ce voturile s-au numărat de 6 ori și de fiecare dată a ieșit altcineva

Alegeri locale 2024. BEC a anulat alegerile pentru funcţia de primar la Costineşti. Pe 7 iulie, un nou scrutin

de Redactia Observator

la 25.06.2024 , 22:09

Biroul Electoral Central (BEC) a anulat, marţi, alegerile pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a dispus repetarea scrutinului pe data de 7 iulie. BEC a admis cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de primar, solicitare ce fusese formulată de Partidul Social Democrat - filiala Constanţa.

"Anulează alegerile pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală numărul 29 comuna Costineşti, judeţul Constanţa, desfăşurate în data de 9 iunie 2024. Dispune repetarea la data de 7 iulie 2024 a scrutinului pentru funcţia de primar al comunei Costineşti, judeţul Constanţa", reiese din hotărârea BEC.

La Costineşti, numărarea voturilor alegătorilor a fost repetată de şase ori, în final fiind desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, în detrimentul candidatului PSD, la o diferenţă de un singur vot.

Vezi și

Situaţia alegerilor de la Costineşti a fost repusă în discuţie la BEC, după ce iniţial fusese respinsă cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti, formulată de PSD - filiala Constanţa.

Într-o adresă înaintată de Biroul Electoral de Circumscripţie Costineşti către BEC, au fost menţionate, pe baza documentelor justificative, mai multe nereguli, printre care faptul că două persoane, dintre care una cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Alegeri locale 2024 » Localitatea unde se repetă alegerile locale după ce voturile s-au numărat de 6 ori și de fiecare dată a ieșit altcineva