Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cât costă buletinele de vot de la alegerile prezidenţiale. Autoritatea Electorală Permanentă le-a comandat deja

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a comandat la Monitorul Oficial tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile prezidenţiale, inclusiv pentru Diaspora şi pentru votul prin corespondenţă.

de Redactia Observator

la 24.10.2024 , 13:45

Autoritatea Electorală Permanentă a comandat deja buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale Autoritatea Electorală Permanentă a comandat deja buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale

Alegeri prezidenţiale 2024."Am dat comandă la Monitorul Oficial pentru tipărirea a aproximativ 19 milioane de buletine de vot pentru alegerile din România, vă spun exact cifrele. Este vorba despre 19 milioane 850 de mii de buletine pentru turul 1 şi tot atâtea buletine pentru turul al doilea, în situaţia în care acesta se va desfăşura, pentru secţiile de votare din ţară şi, de asemenea, 3 milioane 25 de mii de buletine de vot pentru votul în străinătate. Avem, totodată, şi 6.750 de buletine de vot pentru votul prin corespondenţă", a declarat Toni Greblă.

Preţul unui buletin de vot: 0,2 lei

Acesta a menţionat că preţul unui buletin de vot este, din câte ştie, 0,20 lei sau 0,4 lei pe buletinul de vot. "Costurile exacte le vom şti când ni le vor comunica cei de la Monitorul Oficial după încheierea acestei operaţiuni, pentru că există şi pierderi la tipărirea a 20 de milioane de buletine de vot (pierderi tehnologice şi aşa de mai departe). Dar, în orice caz, comanda pe care am semnat-o este de 0,2 lei/ buletinul de vot", a precizat preşedintele AEP.

Articolul continuă după reclamă

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale va începe la miezul nopţii, iar Autoritatea Electorală Permanentă atrage atenţia competitorilor electorali asupra a ceea ce au voie şi ce nu au voie să facă pe durata acesteia. Toate materialele de propagandă de până acum trebuie înlăturate.

”Având în vedere că mâine, 25 octombrie 2024, începe campania electorală pentru alegerile pentru Preşedintele României din 24 noiembrie 2024, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) le doreşte competitorilor politici succes şi îi îndeamnă să contribuie la desfăşurarea unei campanii echilibrate şi corecte, care să răspundă aşteptărilor democratice ale cetăţenilor”, a transmis, joi, AEP, într-un comunicat de presă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Cât costă buletinele de vot de la alegerile prezidenţiale. Autoritatea Electorală Permanentă le-a comandat deja