Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marcel Ciolacu susţine că va demisiona dacă PNL iese de la guvernare

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că, în mod categoric, va demisiona dacă PNL iese de la guvernare.

de Redactia Observator

la 09.10.2024 , 14:30

Marcel Ciolacu susţine că va demisiona dacă PNL iese de la guvernare Marcel Ciolacu susţine că va demisiona dacă PNL iese de la guvernare - Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, dacă demisionează în cazul în care PNL iese de la guvernare şi a răspuns: "Categoric. În momentul acela nu mai avem o coaliţie pentru Guvernul României". El a precizat, însă, că nu este exclusă o nouă coaliţie a celor două partide, după alegeri, însă decizia va aparţine românilor, la vot, relatează news.ro.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a mai afirmat, miercuri, că, deşi situaţia în coaliţie este tensionată, Guvernul funcţionează în continuare. "Un Guvern funcţionează cu miniştri, nu funcţionează cu preşedinţii de partid", a afirmat Ciolacu, precizând că nu a mai discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, întrucât nu a avut "nicio urgenţă". Discuţiile politice, anunţă liderul PSD, au loc în continuare între secretarii generali ai celor două partide. Întrebat despre afirmaţiile potrivit cărora PSD va face alianţă cu AUR, Ciolacu a declarat: "E în seria de tâmpenii spuse în timpul campaniei".

Liberalul Vlad Nistor a declarat că joi va avea loc o şedinţă a conducerii extinse a PNL, unde PNL va hotărî care sunt mişcările sale ulterioare, după ruperea coaliţiei cu PSD. Despre o decizie privind ieşirea de la guvernare, Nistor a precizat că există în mod evident, teoretic, şi această posibilitate, el arătând că probabil se va ajunge la un guvern interimar şi că sunt chiar miniştri PNL care gândesc astfel.

Articolul continuă după reclamă

Liberalii resping o ieșire de la guvernare

Nicolae Ciucă a declarat luni seară că rupe coaliţia, dar că reprezentanţii formaţiunii rămân în Guvern "doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor". "Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici", a declarat Ciucă. Liderii PSD au ironizat în postări pe Facebook anunţul preşedintelui liberal.

Liberalii au fost chemaţi marţi în şedinţă pentru a discuta relaţia cu PSD în Guvern în contextul în care coaliţia nu mai există. Au luat în calcul şi scenariul de a ieşi de la guvernare, dar concluzia a fost că NU vor ieşi. Vor rămâne cu PSD până la alegeri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Marcel Ciolacu susţine că va demisiona dacă PNL iese de la guvernare