Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Liderii PSD fac mişto în cor de Nicolae Ciucă: După o luptă acerbă de 3 minute cu limba română, ne anunţă că pleacă, dar rămâne!

Liderii PSD Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Daniel Suciu sau Lucian Romaşcanu s-au întrecut în ironii şi glume după anunţul liderului PNL Nicolae Ciucă privind încetarea coaliţiei de guvernare cu PSD, dar rămânerea liberalilor în Guvern.

de Redactia Observator

la 08.10.2024 , 13:33

Liderii PSD fac mişto în cor de Nicolae Ciucă După o luptă acerbă de 3 minute cu limba română, ne anunţă că pleacă, dar rămâne! Liderii PSD fac mişto în cor de Nicolae Ciucă După o luptă acerbă de 3 minute cu limba română, ne anunţă că pleacă, dar rămâne! - Inquam Photos / George Călin

"Ciucă al nostru nu se dezminte! După o luptă acerbă de 3 minute cu limba română, ne anunţă că pleacă, dar rămâne! Înşiră cuvinte multe şi îi iese o fasole cu cârnaţi. Nici el nu cred că înţelege ce vrea să spună. Flancat de un steag şi de-o masă, citeşte disciplinat, de pe prompter, un discurs scris - probabil, de Rareş Bogdan - într-un moment de plictiseală. Din toată ciorba de expresii, înţelegem că domnul Nicolae Ciucă nu pleacă din bucătărie, ci doar se dă cu un pas mai aproape de oala cu fasole... să o păzească! În pofida loviturii de polonic pe care şi-o dă peste ideile proclamate până de curând despre această Coaliţie politică, dl Ciucă uită că are obligaţia să asigure stabilitatea României", este mesajul publicat pe Facebook de Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu, despre Ciucă: În două luni, românii îl vor pune acolo unde îi este locul!

Conform lui Grindeanu, "crizele de personalitate, provocate de foamea de procente, nu trebuie să afecteze viaţa românilor". Prim-vicepreşedintele PSD, precizează că scopul Coaliţiei PSD-PNL a fost şi rămâne acela de a guverna eficient. "Îi recomandăm să aibă răbdare deoarece, în două luni, românii îl vor pune acolo unde îi este locul!", conchide Sorin Grindeanu.

Articolul continuă după reclamă

Mihai Tudose: Ciucă ieri - "S-a terminat cu alianţa cu PeeeSeeeDeee". Şi tot Ciucă, sau celălalt el, declară că rămâne la guvernare

Pe acelaşi subiect

Şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD Mihai Tudose are o postare intitulată "Universul paralel al lu’ Nicu". "Ciucă ieri: nu comentez deciziile Curţii Constituţionale! Tot Ciucă alaltăieri, tot el sau celălalt, a bălăcărit în toate modurile posibile decizia aceluiaşi for…Ciucă ieri: s-a terminat cu alianţa cu PeeeSeeeDeee Şi tot Ciucă, sau celălalt el, declară că rămâne la guvernare…În paralel (adică în acelaşi timp, dar şi în universul paralel în care vieţuiesc Ciucă şi soldăţeii lui albaştri) voci pnl-iste acuză că nişte oameni răi, psd-işti, fac tot felul de lucruri rele ca să nu intre Ciucă al lor în turul doi! Oameni răi care nu recunosc valoarea unui executant perfect…", afirmă Tudose, adăugând că "aceşti eroi neînţeleşi ai neamului declară senini că nu mai suportă PSD, dar rămân la guvernare ca să ne supravegheze…".

El le transmite liberalilor că lumea s-a cam prins că de fapt sunt "cam ca şi căţelul care nu pleacă de la măcelărie". "Nu vedeţi că declaraţiile recente (şi nu numai) ale lu’ Ciucă se pot sintetiza în "ia-l de pe mine că-l omor!" Dar… în universul lor, în lumea lor, totul e bine şi Ostaşu’ intră în turul doi.. Mai rămâne un singur lucru de făcut: pe modelul iniţiativei cu Iohannis senator, să facă repede o lege ca în turul doi să intre primii cinci! Să apuce şi Nicu…", conchide Tudose.

Daniel Suciu: Declaraţiile lui Ciucă dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, i-a transmis un mesaj preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, afirmând că suntem pe final de an, că se fac evaluări ale ratingului de ţară, că partenerii noştri externi aşteaptă stabilitate în România, iar declaraţiile domniei sale, care dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns, pun în pericol imaginea şi stabilitatea României. Suciu a arătat că toată lumea din această ţară înţelege că dacă pleci de undeva, îţi iei lucrurile, catrafusele, deschizi uşa şi închizi uşa după tine şi nu poţi să spui că eşti de la guvernare, dar stai să-ţi păzeşti partenerii.

"Eu vă mărturisesc că, neavând chiar foarte multă experienţă politică, fiind şi destul de tânăr, încerc să înţeleg cum poţi să pleci de la guvernare, dar în acelaşi timp să fii la guvernare. Eu încă de aseară mă tot gândesc cum să ies din această dilemă foarte complicată. Eu nu înţeleg. Şi vă spun că, de exemplu, aseară, că se leagă lucrurile, cei de la PNL în judeţul Bistriţa Năsăud au avut o şedinţă, după anunţul domnului Ciucă, şi ghiciţi ce au decis. Nu să-şi rupă hainele cât suntem noi de neparteneri, ci să propună un nou secretar de stat la Ministerul Economiei", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, la Parlament, despre anunţul preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, privind coaliţia de guvernare. 

"Acum, dacă n-ar fi de râs, zău că ar fi un anunţ foarte neexperimentat, de om neexperimentat politic, pentru că toată lumea din această ţară înţelege că dacă pleci de undeva, îţi iei lucrurile, catrafusele, deschizi uşa şi închizi uşa după tine. Nu poţi să spui că eşti de la guvernare, dar stai să-ţi păzeşti partenerii. Să ne păzească pentru ce? Pentru că astăzi, de exemplu, am avut şedinţă de plen în care aproape toate proiectele de legi au trecut aproape în unanimitate, împreună cu cei de la Partidul Naţional Liberal. Ah, să nu uit! Cu o singură excepţie, colegii de la PNL au votat în comisii împotriva acordării a 5.000 de euro pentru repatrierea cetăţenilor decedaţi în străinătate", a mai spus Suciu. 

Social-democratul i-a transmis un mesaj lui Nicolae Ciucă: "Îi reamintesc domnului preşedinte şi candidat Ciucă că suntem pe final de an, că se fac evaluări ale ratingului de ţară, că partenerii noştri externi aşteaptă stabilitate în România, iar declaraţiile domniei sale, care dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns, pun în pericol imaginea şi stabilitatea României"

"Dacă aş fi putut să fac o predicţie asupra ceea ce gândesc cei de la Partidul Naţional Liberal, de ieri nu mai pot să fac o asemenea predicţie pentru că mă întorc la ceea ce discutam mai devreme, nu am cum să înţeleg această decizie de a pleca, dar de a rămâne.(..) E o metaforă care ne place în general când vine vorba să cităm poezii, dar în politică şi într-un act responsabil de guvernare nu merge", a mai afirmat Suciu. 

Romaşcanu: Domnul general Ciucă a inaugurat o nouă tactică de front: a atacat prin retragere

Şi purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a ironizat, luni seară, anunţul făcut de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, privind "oprirea" coaliţiei de guvernare cu PSD.  "Domnul general, într-un uşor delir verbal, a decis să se retragă de la guvernare rămânând la guvernare. Să se păzească ei pe ei, PNL pe PNL, să nu facă tâmpenii. Greu să fii ministru PNL cu un preşedinte al partidului aflat în opoziţie", a afirmat Romaşcanu.

"Astăzi domnul general Ciucă a inaugurat o nouă tactică de front: a atacat prin retragere. Domnul general, într-un uşor delir verbal, a decis să se retragă de la guvernare rămânând la guvernare. Să se păzească ei pe ei, PNL pe PNL, să nu facă tâmpenii. Greu să fii ministru PNL cu un preşedinte al partidului aflat în opoziţie", a arătat Lucian Romaşcanu, luni seară, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că finalul cursei prezidenţiale este unul cunoscut "şi neplăcut pentru PNL"."S-au văzut şi mai grave, dar erau altele timpurile. Acum, ca să nu vadă finala prezidenţială la televizor, tot partidul Brătienilor - aripa Băsescu s-a pornit într-o cursă cu final, totuşi, cunoscut. Şi neplăcut pentru PNL...", a afirmat Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a făcut referire şi la pensiile militare. "Înainte să-şi ia jucăriile şi să plece, domnul general Ciucă (îi spun astfel pentru că asta era când a decis să nu intre în politică) s-a angajat să semneze o lege aplicabilă privind pensiile militarilor, avizată de miniştrii apărării şi de interne. Până se supără de tot, poate aruncă un gând şi foştilor camarazi de carieră militară cum n-au făcut-o ca ministru al apărării sau ca prim-ministru....", a conchis el.

Nicolae Ciucă a declarat luni seară că reprezentanţii formaţiunii rămân în Guvern "doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor". "Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici", a declarat Ciucă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Ştiri politice » Liderii PSD fac mişto în cor de Nicolae Ciucă: După o luptă acerbă de 3 minute cu limba română, ne anunţă că pleacă, dar rămâne!