Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video EXCLUSIV Mircea Geoană a anunţat că pleacă din NATO şi candidează la prezidenţiale

Mircea Geoană intră în cursa pentru alegerile prezidenţiale din România. În această seară, la Observator 19, puteţi urmări un interviu exclusiv cu Mircea Geoană, realizat de Cristi Popovici.

de Cristi Popovici

la 03.09.2024 , 13:39

Potrivit informaţiilor Observator, Mircea Geoană şi-a anunţat demisia de la NATO şi îşi va anunţa în scurt timp candidatura la preşedinţia României. Asta deşi mandatul său de secretar general adjunct al NATO expira în mod oficial în ultima zi a lunii septembrie a acestui an.

Va părăsi efectiv funcţia de la NATO peste o săptămână

Mircea Geoană urmează să-i comunice lui Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, decizia lui în următoarea oră. Apoi va veni şi anunţul oficial al demisiei din funcţia de secretar general adjunct al NATO. Geoană a făcut această mutare neaşteptată cu o lună înainte de terminarea mandatului oficial. Urmează un proces birocratic prin care anunţul său va fi făcut oficial. Pentru Mircea Geoană urmează încă o săptămână la NATO, decizia de încetare a contractului intrând efectiv în vigoare pentru 7 zile.

Vezi și

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ceea ce priveşte o viitoare candidatură la prezidenţiale, Mircea Geoană spune că va anunţa decizia abia după ce demisia intră în vigoare. A spus că după 5 ani într-o funcţie importantă, urmează alţi 5 ani într-o funcţie la fel de importantă.

În urmă cu o săptămână anunţa că îşi va duce la bun sfârşit mandatul de la NATO

În urmă cu o săptămână, Mircea Geoană declara că va face un anunţ oficial despre eventuala sa candidatură la preşedinţia României va fi făcut după ce îşi va încheia mandatul în cadrul Alianţei Nord Atlantice. "Pot să spun ceva - (...) trebuie să fii onest cu oamenii, nu trebuie să te învârţi în jurul cozii prea mult - la nivel personal decizia mea este luată. La nivel politic şi instituţional trebuie să respect regula jocului la NATO şi anunţul formal, oficial, am să-l fac în clipa în care termin mandatul meu şi acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare. (...) Adică la nivel personal lucrurile sunt clare, sunt liniştit, sunt hotărât, sunt determinat, dar din punct de vedere al unui anunţ formal, oficial, şi tot ce înseamnă intrarea în următoarea etapă trebuie să mai aşteptăm câteva zile, nu mai este mult şi voi anunţa oficial în clipa în care voi termina mandatul la NATO. Aşa am promis, aşa am spus, aşa este corect. Este o decizie care implică la nivel personal, de familie, de prieteni, de oamenii care mă susţin, un anumit grad de responsabilitate - nu te joci cu lucrurile astea. (...) Am vorbit cu foarte, foarte multă lume, am mers mult prin ţară, prin diasporă, am vorbit cu antreprenori, am vorbit cu oameni simpli, am vorbit cu românii şi cu româncele din toată ţara şi din diasporă şi cred că în clipa de faţă România şi românii şi româncele suntem pregătiţi pentru o schimbare adevărată", a declarat Mircea Geoană pe 25 august.

Mircea Geoană a mai precizat că alegerile din acest an sunt cele mai importante din România, din ultimii 20 de ani. "'Cred că întrebarea fundamentală la aceste alegeri este ce viitor alegem pentru România. Sper din toată inima ca toţi românii şi româncele, alte etnii, tot ce înseamnă diaspora românească să vină în număr foarte mare la vot, pentru că se decide viitorul nostru, nu pentru 5 ani sau 10 ani, pentru un preşedinte sau pentru un guvern, două sau cinci, ci pentru multe, multe generaţii de acum, şi cred că este cea mai importantă alegere pe care o avem de făcut în ultimii 20 de ani sau mai mult", a mai spus Geoană.

Conform afirmaţiilor sale din spaţiul public, Mircea Geoană va candida la funcţia de preşedinte al României din postura de candidat independent.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » EXCLUSIV Mircea Geoană a anunţat că pleacă din NATO şi candidează la prezidenţiale