Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pesedistul Dan Nica vorbea încă de miercuri de "retragerea" Dianei Șoșoacă. Cum explică anunţul

Liderul PSD Dan Nica a anunțat încă de miercuri 2 octombrie, la Antena 3, "retragerea" Dianei Șoșoacă, despre care  a spus că "va fi una dintre mișcările foarte interesante din zilele acestea". Europarlamentarul a explicat ulterior duminică pe Facebook că aflase la Bruxelles, de la cei din cercul Dianei Şoşoacă, că aceasta a luat decizia de a nu mai candida, în contextul negocierilor cu George Simion pentru sprijinul candidaturii la preşedinţie. 

de Redactia Observator

la 07.10.2024 , 12:59

Pesedistul Dan Nica vorbea încă de miercuri "retragerea" Dianei Șoșoacă. Cum explică anunţul Pesedistul Dan Nica vorbea încă de miercuri "retragerea" Dianei Șoșoacă. Cum explică anunţul - Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul PSD Dan Nica a declarat duminică că a aflat la Bruxelles, de la cei din cercul Dianei Şoşoacă, că aceasta a luat decizia de a nu mai candida, în contextul negocierilor cu George Simion pentru sprijinul candidaturii la preşedinţie, iar ulterior aceste negocieri au eşuat şi aceasta şi-a depus candidatura. Nica a respins "speculaţiile celor de la PNL care încearcă să inventeze o legătură cu decizia CCR de sâmbătă".

"Mă uit cu uimire la declaraţiile disperate ale celor de la PNL în contextul deciziei CCR în cazul Şoşoacă şi la încercarea de a lega acest caz de o declaraţie făcută de mine la o emisiune de televiziune în care se discuta despre şansele candidaţilor la preşedinţia României! Eu aflasem în acea zi, la Bruxelles, de la cei din cercul doamnei Şoşoacă, că aceasta a luat decizia de a nu mai candida, în contextul negocierilor cu George Simion pentru sprijinul candidaturii la preşedinţia României", a scris Nica într-o postare pe Facebook.

Europarlamentarul PSD precizează că, ulterior, aceste negocieri au eşuat şi Diana Şoşoacă a decis să-şi depună candidatura. "De aici şi până la speculaţiile celor de la PNL care încearcă să inventeze o legătură cu decizia CCR de sâmbătă nu pot decât să înţeleg ca sunt disperaţi pentru că domnul Ciucă stă prost în sondaje, dar poate puţină onestitate faţă de români cred că s-ar putea să-i ajute", mai spune Nica.

Articolul continuă după reclamă

Candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, respinsă

Pe acelaşi subiect

Reamintim, candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale a fost respinsă în weekend de două ori, prima dată de Curtea Constituţională a României (CCR) şi a doua oară de Biroul Electoral Central (BEC). Biroul Electoral Central a respins ieri ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă pentru alegerile prezidenţiale. Decizia vine la o zi după ce Curtea Constituțională a României a decis să admită contestațiile la adresa candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, fără să motiveze încă decizia. Motivarea deciziei CCR în cazul Șoșoacă ar urma să fie publicată luni.

Eliminarea Dianei Șoșoacă: cine câștigă şi cine pierde 

Liberalii i-au acuzat public pe partenerii de guvernare din PSD că încercă să-l împingă pe George Simion în turul doi astfel încât să-i garanteze victoria lui Marcel Ciolacu. Sondajele AUR, USR şi PNL citate de news.ro arată că George Simion este a doua opţiune pentru electoratul SOS România.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Pesedistul Dan Nica vorbea încă de miercuri de "retragerea" Dianei Șoșoacă. Cum explică anunţul