Antena Meniu Search
x

Video PNL şi PSD negociază un acord politic de un deceniu prin care să-şi împartă cele mai importante funcţii în stat

Sunt negocieri intense în coaliţia de guvernare. Liderii PSD şi PNL stabilesc chiar, în aceste momente, la Guvern de câte ori vom merge la urnele de vot anul acesta. Cele două partide negociază şi un acord politic de un deceniu prin care să-şi împartă cele mai importante funcţii în stat.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 12.02.2024, 17:29

Vezi și

Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pe data 9 iunie pare deja bătută în cuie. O comasare care ar avantaja în primul rând pe cei din PNL. De altfel, ar salva partidul de la un scor foarte slab în alegeri. Aceste alegeri din luna iunie sunt foarte importante pentru că vor arăta scorul real al partidelor care candidează şi, de asemenea, va reprezenta un scor pe care se va baza şi strategia pentru viitoarele alegeri.

PNL şi-ar dori candidat propriu la alegerile prezidenţiale

În ceea ce priveşte cea de-a doua comasare, turul 1 sau turul 2 al alegerilor prezidenţiale cu alegerile parlamentare, aici încă nu s-a luat o decizie. Sunt negocieri la Palatul Victoria între liderii PSD şi PNL. În spatele uşilor închise se vorbeşte şi despre un acord politic, un pact între cele două partide, prin care PNL să susţină candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. La schimb, liberalii să primească funcţia de premier şi susţinere pentru candidatul PNL la Primăria Capitalei.

PNL, prin vocea lui Nicolae Ciucă, spune că nu va susţine un candidat comun cu PSD la alegerile prezidenţiale din acest an. Liderii celor două partide vor decide şi dacă vor susţine candidaţi comuni la principalele primării din România. "Nu mi se pare absolut deloc benefic pentru tot ce înseamnă un proces democratic de vot să negociem aceste chestiuni ca şi cum ar fi stabilite aşa de dinainte", a afirmat Ciucă, la sediul PNL.

El a spus că are mandat din partea Biroului Politic Naţional al PNL pentru a negocia în coaliţie comasarea alegerilor şi orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului. "Înainte de a fi discutat de comasare, am mers în Biroul Politic Naţional şi am cerut mandat pentru conducerea partidului să negociem şi am cerut mandat pentru negociere pentru comasare fără niciun fel de altă variantă care să fie asumată de conducerea partidului. Orice altceva în afara acestui mandat nu poate fi asumat de conducerea partidului", a transmis Nicolae Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » PNL şi PSD negociază un acord politic de un deceniu prin care să-şi împartă cele mai importante funcţii în stat