Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Precizări importante pentru alegătorii din diaspora. Ce a transmis BEC privind înscrierea în listele electorale permanente

Dacă un alegător român cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate are aprobate atât cererea de a vota prin corespondenţă, cât şi cea privind exprimarea votului la o secţie, la alegerile prezidenţiale, acesta va fi înscris doar în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă, potrivit Biroului Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României.

de Redactia Observator

la 13.10.2024 , 21:35

Precizări importante pentru alegătorii din diaspora. Ce a transmis BEC privind înscrierea în listele electorale permanente Precizări importante pentru alegătorii din diaspora. Ce a transmis BEC privind înscrierea în listele electorale permanente - arhivă

Duminică, BEC a dat o decizie privind aplicarea unitară a prevederilor art. 8 alin. (3)-(5) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la înscrierea alegătorilor în listele electorale permanente din străinătate şi listele electorale pentru votul prin corespondenţă.

Precizările BEC

"La alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, dacă (...) se constată că acelaşi alegător are aprobate atât cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător prin corespondenţă, cât şi cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător în străinătate, respectivul alegător va fi înscris doar în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă", precizează BEC.

Articolul continuă după reclamă

Perioada în care alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate puteau să se înscrie pentru a vota prin corespondenţă la alegerile prezidenţiale s-a încheiat pe 10 octombrie. Astfel, potrivit site-ului AEP, de la 1 aprilie până pe 10 octombrie, s-au înregistrat pentru a vota prin corespondenţă 6.916 cetăţeni. Pentru a vota la o secţie la prezidenţiale s-au înregistrat 6.751 de cereri.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie și 8 decembrie. Mandatul președintelui Iohannis expiră pe 21 decembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Precizări importante pentru alegătorii din diaspora. Ce a transmis BEC privind înscrierea în listele electorale permanente