Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Promisiunile lui Marcel Ciolacu. Ce vrea să facă liderul PSD până în 2029, dacă va ajunge președinte

Marcel Ciolacu a prezentat astăzi proiectul său pentru ţară, pe care vrea să îl pună în practică dacă ajunge la Cotroceni. Visează să ducă România în topul celor mai performante 10 economii din Uniunea Europeană şi să ducă salariul mediu la peste 2.000 de euro, până în 2029. 

de Redactia Observator

la 20.10.2024 , 19:28

Marcel Ciolacu a prezentat proiectul său pentru România la Parlament, în faţa a sute de membri PSD, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai sindicatelor.

"În următorii cinci ani putem fi a zecea economie a Uniunii Europene. Și acesta trebuie să fie obiectivul nostru strategic. Propun un plan de investiții publice de 155 de miliarde de euro în următorii 5 ani!", a declarat Marcel Ciolacu, candidat PSD la preşedinţie.

Altă prioritate pentru Marcel Ciolacu sunt autostrăzile

Vezi și

"Vreau să unim Moldova de Transilvania și Țara Românească prin drumuri rapide și autostrăzi. Vreau să conectăm portul Constanța și marile municipii ale țării la rețeaua europeană de autostrăzi", a spus Ciolacu.

Pe acelaşi subiect

Proiectul lui Marcel Ciolacu prevede că România va avea peste 2.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres în următorul cincinal. Investiţia este estimată la 27 de miliarde de euro, bani din fonduri europene şi de la bugetul de stat. Candidatul PSD nu a uitat de pensii şi salarii.

"De la 1 ianuarie 2025 ne vom alinia la salariul minim european. Vorbim de un venit de 800 de euro brut pentru 1,4 milioane de angajați", a spus Marcel Ciolacu, candidat PSD la preşedinţie.

Alte obiective ale şefului PSD sunt creşterea salariului mediu brut la 2.600 de euro pe lună peste cinci ani. Şi a pensiei medii la 810 euro.

Planul lui Marcel Ciolacu prevede şi facilităţi fiscale

"Trebuie să-i sprijinim pe toţi tinerii care vor să învețe și care vor muncescă! Să-i ajutăm să-și facă un rost aici, în țară! Suntem obligați să facem asta! Investim deja 1 miliard de euro pentru a crește o nouă generație de specialiști, prin sistemul de învățământ dual", a declarat Ciolacu.

Tinerii sub 26 de ani care primesc salariul minim ar urma să fie scutiţi de impozitul pe venit. Iar angajaţii care urmează studii de licenţă sau de masterat nu vor plăti asigurări de sănătate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Promisiunile lui Marcel Ciolacu. Ce vrea să facă liderul PSD până în 2029, dacă va ajunge președinte