Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, mesaje în ziua alegerilor din R. Moldova: "O zi istorică"; "România vă așteaptă în Uniunea Europeană"

Președintele Senatului Nicolae Ciucă a transmis un mesaj pentru cetățenii din Republica Moldova. România vă așteaptă în Uniunea Europeană, a spus Ciucă. Şi premierul Marcel Ciolacu a postat pe Facebook un mesaj, cu această ocazie: "O zi istorică pentru Republica Moldova". Duminică, în Moldova au loc alegeri prezidențiale și un referendum privind parcursul european al țării.

de Redactia Observator

la 20.10.2024 , 16:00

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă - Hepta

Alegerile prezidențiale și un referendum privind parcursul european au loc duminică în Republica Moldova. Situația este tensionată deoarece Rusia încearcă să influențeze rezultatul scrutinului, așa cum susțin autoritățile moldovene.

Mesajul lui Nicolae Ciucă: "Şansa unirii României și Republicii Moldova în UE"

Nicolae Ciucă i-a îndemnat pe moldoveni să meargă la urne. "Referendumul de astăzi este șansa unirii României și Republicii Moldova în Uniunea Europeană! Îndemn toți cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova, din România și de oriunde să voteze la referendum și să aleagă calea cea bună pentru viitorul țării. Faceți din această duminică o zi a izbânzii pentru aspirațiile voastre naționale și europene. România vă așteaptă în Uniunea Europeană, pentru a construi împreună un viitor al bunăstării și siguranței”, a declarat Nicolae Ciucă.

Articolul continuă după reclamă

Mesajul lui Ciolacu cu ocazia alegerilor din Moldova

Pe acelaşi subiect

Premierul român Marcel Ciolacu a trimis un mesaj cu ocazia alegerilor prezidențiale și a referendumului din Republica Moldova. Mesajul a fost trimis pe Facebook.

"O zi istorică pentru Republica Moldova. Sunt convins că, la finalul ei, Republica Moldova va fi cu un pas mai aproape de Uniunea Europeană - acolo unde ne putem construi împreună viitorul", a scris Marcel Ciolacu pe rețeaua de socializare.

Alegeri prezidențiale și referendum în Republica Moldova

La alegerile prezidențiale participă 11 candidați, inclusiv președintele pro european al țării, Maia Sandu care încearcă să obțină al doilea mandat. Dacă niciun candidat nu obține majoritatea voturilor valabil exprimate se va organiza al doilea tur, peste două săptămâni, la care vor participa primii doi clasați.

Tot duminică are loc referendumul privind parcursul european al Republicii Moldova. Cetățenii moldoveni sunt chemați să răspundă la întrebarea "Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.

Cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate pot vota la secțiile organizate de autorități. Și în România au fost deschise mai multe secții de votare, în București și în marile orașe.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri politice » Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, mesaje în ziua alegerilor din R. Moldova: "O zi istorică"; "România vă așteaptă în Uniunea Europeană"