Preparatul american pe care românii îl adoră. Se comandă 15 la fiecare minut: "O căutare din ce în ce mai mare"
Este Ziua Internaţională a Burgerului, iar românii sunt în topul iubitorilor celebrului preparat american! Comandăm cele mai multe chiftele de vită din Europa de Sud Est, adică peste două milioane de kilograme de burger pe an sau 15 burgeri pe minut. Ultimul trend? Smashed burger, cu multă carne de vită strivită şi crocantă.
De Ingrid Tîrziu la 28.05.2024, 21:02Am comandat 8 milioane de burgeri în ultimul an şi am ajuns pe primul loc în Europa de Sud-Est. Combinaţiile sunt infinite şi este imposibil să nu găseşti varianta câştigătoare. Un burger bun îţi lasă gura apă! De aceea fiecare bucătar ţine cont de câteva secrete pentru a transforma preparatul fast-food în unul gourmet.
Ce preferă românii în materie de burgeri
"Carnea trebuie să fie fresh, nu trebuie să fie condimentată înainte de a o găti, o pâine proaspătă, de tip brioche. Un mare secret este că atunci când combini mai multe ingrediente, în primul rând să fie complementare, să nu fie foarte aromate şi să se bată între ele şi în al doilea rând cum le echilibrezi", spune Bogdan Zaharescu, proprietar Burgerie Gourmet.
Statisticile arată că bucureştenii preferă burgerii clasici cu vită sau cu pui, în timp ce clujenii sau constănţenii vor mai multă carne în sandwich-ul lor.
- Câţi burgeri comandă românii pe minut. Bucureștenii, constănțenii și clujenii sunt cei mai avizi consumatori
- Cum alegem cel mai bun grătar: pe lemn, gaz sau electric. Juraţii de la Chefi la cuţite răspund la veşnica...
- Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
"În ultimul an am observat şi o căutare din ce în ce mai mare pentru burgerii vegetarieni sau chiar mini burgers, care se vând în dimensiuni mai mici, dar în pachete de 3 sau de 5 preparate", a declarat Cristina Sauciuc, director de comunicare platformă de livrări.
Ultimul trend în materie de burgeri este smashed burger, adică sandwich-ul care conţine carne strivită de vită, bine făcută.
Istoria burgerului începe în secolul XIX, când, cel mai probabil, a fost inventat de un bucătar căruia i-a venit ideea să pună o bucată de carne tocată între două felii de pâine. Termenul "hamburger" vine de la numele oraşului Hamburg, de unde au emigrat foarte mulţi germani în Statele Unite ale Americii.