Antena Meniu Search
x

Câţi burgeri comandă românii pe minut. Bucureștenii, constănțenii și clujenii sunt cei mai avizi consumatori

Astăzi este Ziua Internațională a Burgerului, iar o platformă de food delivery a realizat o analiză a comenzilor pentru îndrăgitul fel de mâncare. Peste 8 milioane de burgeri au fost comandați doar prin această aplicaţie în ultimul an, România fiind astfel țara cu cele mai multe comenzi de burgeri din regiunea Europei de Sud-Est și pe locul 4 la nivel global, din cele 23 de țări în care operează platforma.

de Redactia Observator

la 28.05.2024 , 09:20

Câţi burgeri comandă românii pe zi. Bucureștenii, constănțenii și clujenii sunt cei mai avizi consumatori
Câţi burgeri comandă românii pe zi. Bucureștenii, constănțenii și clujenii sunt cei mai avizi consumatori - Shutterstock

Astfel, potrivit analizei Glovo, în România se comandă peste 15 burgeri pe minut, în total numărul comenzilor din ultimele 12 luni depășind 8 milioane. Cele mai multe comenzi s-au livrat pe 15 decembrie 2023, când au fost comandați prin Glovo peste 33.000 de burgeri în întreaga țară, respectiv un burger la fiecare 3 secunde.

Bucureștenii, constănțenii și clujenii, cei mai avizi consumatori de burgeri

Cei mai mulți burgeri au fost comandați anul trecut în București, Constanța și Cluj-Napoca, orașe urmate de Iași și Brașov, în timp ce orașele în care se comandă cel mai des sunt Târgu-Mureș și Oradea. Când vine vorba de gusturi, utilizatorii din București preferă cel mai mult burgerii cu brânză, pui și bacon, în timp ce clujenii și constănțenii aleg deseori pe lângă aceste ingrediente și varianta de dublu burger.

Articolul continuă după reclamă

Totodată, cel mai mare fan burgeri este un clujean care a comandat burgeri de peste 200 de ori, în timp ce cea mai scumpă comandă aparține unui utilizator tot din Cluj-Napoca care făcut o comandă de burgeri de aproximativ 1700 de lei.

Românii preferă să comande burgeri mai ales în sezonul de iarnă

Potrivit datelor analizate, românii preferă să comande burgeri mai ales în sezonul de iarnă, însă în luna octombrie au fost înregistrate cele mai multe comenzi în această categorie. De asemenea, ziua din săptămână în care utilizatorii au plasat cele mai multe comenzi de burgeri anul trecut a fost vinerea. În ceea ce privește intervalul orar, vârful comenzilor s-a situat între orele 19:00 – 20:00, semn că burgerul acoperă, de cele mai multe ori, masa de seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri economice » Câţi burgeri comandă românii pe minut. Bucureștenii, constănțenii și clujenii sunt cei mai avizi consumatori