Cum să faci răcoare în casă fără aer condiţionat. Opt sfaturi utile
România este lovită în ultimele zile de un val insuportabil de căldură. Mai ales în perioada verii, oamenii sunt tentaţi să cumpere un aparat de aer condiționat. Dar există și alte moduri prin care poți să scapi de zăpușeală care nu-ți vor încărca factura electrică. Cei de la Huff Post au descoperit mai multe moduri care te pot ajuta să faci mai ușor față caniculei.
De Redactia Observator la 26.07.2023, 15:43- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Zilele caniculare de iulie și august sunt greu de suportat, dar aparatele de aer condiționat nu sunt tocmai o soluție pentru toată lumea. Fie că sunt prea scumpe, fie că fac zgomot sau pur și simplu din motive medicale. Economisește bani la factura de energie electrică și apelează la niște trucuri care te salvează de disconfort pe timp de vară. Aceste metode de răcire a camerei sunt simple, rapide și la îndemână.
Cum poţi să faci răcoare în casa cu un ventilator şi două sticle
Aerul condiționat nu-ți poate oferi o briză umedă ca de mare, dar trucul acesta da. Potrivit lovedeco, umple un bol cu gheață și poziționează-l în fața unui ventilator mare ca aerul să fie mai rece și mai umed. Din șirul de metode de răcire a camerei acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și istețe.
Alte sfaturi ca să faci răcoare în casă
- "Suntem înspăimântaţi, suntem îngrijoraţi." Mii de pompieri trimiși să lupte cu incendiile de vegetație care...
- Afacerea care a explodat în plin cod roşu de caniculă. 3 lei costă o pungă în fabrică, iar în magazine...
- Peste jumătate de țară, inclusiv București, a intrat sub avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, grindină...
- Italia, lovită de fenomene meteo extreme. Furtunile și grindina au făcut prăpăd în nord, în timp ce canicula...
- "A plecat acoperişul, bă! Extraordinar!" Vijelii cu putere de uragan au făcut prăpăd în țară. În Bihor,...
- Record de căldură pentru luna iulie, înregistrat în Italia. Mărturia unui român stabilit în Sardinia:...
- Cod roşu de furtună în vestul ţării. Meteorologii spun că vijeliile vor mătura totul în cale
- 25 iulie, cea mai caldă zi din 2023. Oraşele în care au fost temperaturi de 42 de grade la umbră
- Vremea de mâine, 26 iulie. Temperaturile scad semnificativ în jumătate de ţară, în timp ce în cealaltă parte...
- Ce se întâmplă cu românii care şi-au programat vacanţe în zonele afectate de incendiile din Grecia. Anunţul...
-
Ține jaluzelele închise
-
Investește în draperii black-out
-
Ține ușile deschise și lasă aerul să circule
-
Schimbă cearșafurile și fii atent la materiale
-
Lasă aerul nopții să între în casă
-
Dacă stai la curte, abandonează cuptorul de la aragaz în favoarea grătarului
-
Renunță la becurile incandescente
25 iulie, cea mai caldă zi din 2023
Vara tropicală a topit record după record în ultimele zile. 25 iulie a fost cea mai caldă zi de anul acesta. Termometrele au urcat la 42 grade Celsius la Zimnicea, iar în Capitală au fost 41. Topiţi de soarele arzător şi căldura de cuptor, 93 de oameni au căzut din picioare pe stradă în ultimele 36 de ore. Medicii de la ambulanţă nu au avut o clipă liberă. Au fost cate Cinci apeluri de urgenţă pe minut.
Valurile de caniculă extremă au lovit Europa în iulie
Valurile de căldură extremă care au lovit Europa şi SUA în luna iulie ar fi fost "practic imposibile" fără schimbările climatice din ce în ce mai puternice, cauzate de om, arată un studiu științific, citat de BBC.
Milioane de oameni din şase judeţe şi Bucureşti au simţit că nu mai pot respira. Codul roşu a adus temperaturi greu de suportat chiar şi pentru cine nu are probleme de sănătate. Cei cu afecţiuni cronice au fost în mare pericol dacă au ieşit din casă după ora 11. Mulţi au avut nevoie de îngrijiri în corturile special amplasate în Bucureşti.
Încălzirea globală cauzată de arderea combustibililor fosili a făcut, de asemenea, ca valul de căldură care a afectat mai multe regiuni ale Chinei să fie de cel puțin 50 de ori mai probabil, mai transmit specialiștii. Schimbările climatice au dus la situaţia în care valurile de căldură sunt acum cu 2,5 °C mai ridicate în Europa, cu 2 °C în America de Nord și cu 1°C în China, mai arată studiul. Aproape toate ţările sunt nepregătite pentru valurile de caniculă mortală, avertizează experții.