Antena Meniu Search
x

Video Record de căldură pentru luna iulie, înregistrat în Italia. Mărturia unui român stabilit în Sardinia: "Transpiri fără să faci nimic"

Un fenomen meteo distrugător este tot mai des întâlnit în Europa. În ultima săptămână, în Italia, canicula urmată de furtuni violente a afectat tot mai multe regiuni. În Milano şi alte oraşe din nord, vântul a pus sute de copaci la pământ şi a smuls acoperişuri, în timp ce grindina uriaşă a distrus zeci de maşini. Doi oameni au murit. În acest timp, sudul a avut parte de noi recorduri de temperatură continentale. 

de Redactia Observator

la 25.07.2023, 21:24

Vezi și

O grindină uriaşă s-a abătut asupra regiunii Lombardia. Unele bucăţi de gheaţă au avut 19 centimetri şi au cântărit peste 150 de grame. Un record pentru Europa. Sute de maşini au fost făcute praf. "Maşina mea şi a Elenorei. Maşina fratelui meu. Uitaţi ce devastare! Zece minute de foc!", spune un localnic.  

Două persoane, ucise de copacii smulşi din rădăcini

În Milano, zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini şi au căzut peste maşini. Centrul oraşului a fost inundat, iar metroul nu a mai circulat. Astăzi, parcurile şi zonele verzi au fost închise.

Giuseppe Sala, primar Milano: Am făcut noapte albă. Ca să vă faceţi o idee, în oraş, vântul a bătut cu peste 100 de kilometri pe oră. Am 80 de ani şi e prima dată când văd aşa ceva. 

Pe acelaşi subiect

O femeie de 58 de ani şi o adolescentă de 16 ani au fost ucise de copaci prăbuşiţi. O altă persoană a fost rănită de un arbore căzut peste trenul în care se afla. Mii de locuinţe au rămas fără curent electric după ce stâlpii de electricitate au fost doborîţi de vântul puternic. 

Temperaturi record pentru luna iulie în Sardinia

Un avion care a decolat din Milano a aterizat de urgenţă la Roma după ce a fost avariat de grindină. În Sardinia, termometrele au înregistrat un nou record de căldură pentru luna iulie. Au fost 48,2 grade, foarte aproape de recordul absolut al Europei, 48,8 grade, înregistrat în 2021. O altă maximă a fost măsurată în Sicilia: 47 de grade în Palermo. Flavius lucrează în construcţii şi spune că aerul este irespirabil. 

Flavius Ferciug, român din Sardinia: Chiar dacă nu e soare, transpiri fără să faci nimic. Stând pe loc. Pur şi simplu, când ieşi de la aer condiţionat şi mergi afară parcă intri în cuptor. 

Aeroportul din Palermo a fost închis până la prânz din cauza incendiilor de vegetaţie. Două sute de oameni au ajuns la spital din cauza problemelor respiratorii provocate de fum. Iar o femeie în vârstă a murit pentru că ambulanţa nu a reuşit să ajungă la ea în timp. Violeta lucrează în sistemul sanitar şi spune că valul de căldură a umplut spitalele. 

"Aşa călduri nu au fost niciodată"

Violeta Costea, asistent medical: Numărul celor care au apelat la numărul de urgenţă, la ambulanţă, a crescut în ultimele zile. Din 2007 sunt în Sardinia, dar, într-adevăr, aşa călduri nu au fost niciodată. 

La marginea oraşului, zeci de maşini au fost distruse complet de flăcările pe care pompierii nu au putut să le controleze. Şi în Germania a fost alertă de furtună. Pompierii din Berlin au declarat stare de urgenţă temporară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Record de căldură pentru luna iulie, înregistrat în Italia. Mărturia unui român stabilit în Sardinia: "Transpiri fără să faci nimic"