Antena Meniu Search
x

Video "A plecat acoperişul, bă! Extraordinar!" Vijelii cu putere de uragan au făcut prăpăd în țară. În Bihor, natura s-a dezlănţuit cu o forţă nemaivăzută

Prima zi de cod roşu de caniculă a adus vijelii cu putere de urgan în vestul ţării. La Oradea a fost prăpăd. Zeci de copaci au fost frânţi de rafalele de peste 110 de kilometri pe oră. În Maramureş, un om a murit, după ce a fost prins sub grinzile de lemn, doborâte de vijelie. Pentru câteva ore, meteorologii au emis cod roşu de vreme rea în mai multe regiuni.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:43

Vezi și

Natura s-a dezlănţuit în Bihor cu o forţă nemaivăzută.

Zeci de copaci au fost puşi la pământ şi mai multe acoperişuri au fost smulse, în timpul unei furtuni puternice, în care vântul a bătut cu zeci de kilometri pe oră. 

Uite, copaci rupţi. Uite, acoperişul. Vai de capul nostru, uite! Uite aici cum arată.

A făcut dezastru. Uite, la copilul meu, săracul. 

Pe acelaşi subiect

Extraordinar!

Vai de viaţa mea!

În apropiere de aeroportul din Oradea, grinzile şi tabla care acopereau o hală au fost luate pe sus ca nişte hârtii şi aruncate peste maşinile aflate în parcare. Pagubele produse sunt însemnate. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de oameni s-au trezit cu maşinile distruse, după ce crengile copacilor au fost secerate de vântul puternic. Unii arbori au fost smulşi direct din rădăcini.  

Dezastru și în Maramureș. O ploaie de câteva minute a făcut prăpăd în localitatea Firiza

Probleme au fost şi în judeţul Maramureş. O ploaie de câteva minute a făcut dezastru în localitatea Firiza.  Vântul, cu puterea unei tornade, a smuls din rădăcini un brad şi l-a purtat aproape 100 de metri în aer, până a rămas blocat pe firele de înaltă tensiune. Oamenii sunt îngroziţi şi spun că un au mai văzut niciodată aşa dezastru. 

A venit toată furtuna, a rupt nucul. S-a dus mai departe, ne-a descoperit casa, ne-a rupt mai mulţi pomi. Eu niciodată nu am văzut aşa ceva, niciodată. 

În Baia Mare, o femeie a fost la un pas de moarte, după ce o salcie a rupt cablurile electrice care au căzut pe gardul casei sale. 

Un bărbat a murit sub grinzile purtate de rafalele puternice, în timp ce demola un hambar

Soarta a fost însă nemiloasă cu un bărbat din localitatea Băița de sub Codru. A fost prins sub grinzile purtate de rafalele puternice, în timp ce demola un hambar.

Medicii n-au mai putut să-l salveze. La Mănăstirea Rohiţa din Boroieni, au fost trase clopotele, în speranţa că acestea vor putea alunga furtuna. 

Şi la Suceava o furtună scurtă a făcut dezastru în calea sa. 

În 30 de secunde, tot ce vedeţi în faţa noastră aici, o mână cu putere a dat jos tot. 

În Fălticeni, o bucată de tablă din acoperişul unui bloc cu 4 etaje a fost smulsă de vânt. Traficul în zonă a fost paralizat minute în şir. Prăpăd a fost şi în Bistrița-Năsăud. Peste 30 de acoperișuri au fost smulse, iar mai multe localități au rămas în beznă.

Oamenii spun că a fost o adevărată apocalipsă.

Nici bine nu am ieşit afară şi când am văzut că se învârte totul deja...ce să mai. Mi-am anunţat copiii, ne-am retras în casă. Am auzit nişte bubuituri sus, a luat acoperişul, că am văzut pe geam.

A făcut dezastru. Uite, la copilul meu, săracul. 

Copaci puși la pământ și în Cluj

Judeţul Cluj a fost şi el măturat, preţ de minute bune, de o furtună puternică. Şi aici mai mulţi copaci au fost puşi la pământ, dându-le de furcă şoferilor. 

Absolut nimic nu se vede în faţă. Ia priviţi cum se clatină copacii. Nimic, nimic nu se vede. 

Momente de panică au fost şi la Vaslui. Un acoperiş a fost smuls şi aruncat peste un autobuz în care se aflau patru persoane. Şoferul a ajuns la spital cu răni uşoare. 

În Sălaj, potopul a redus vizibilitatea şoferilor spre zero. Iar de la Bacău, un telespectator ne-a trimis pe Fii Observator imagini din timpul furtunii care s-a abătut la lăsarea serii peste oraş.

Dacă în unele judeţe copacii căzuţi au pus probleme şoferilor aflaţi în trafic, la Braşov, un arbore doborât la pământ a dat peste cap circulaţia trenurilor între Homorod și Cața. Deşi acum ţara a fost împărţită între caniculă şi vijelii, meteorologii spun că zilele următoare România va avea parte de un val de aer rece, care va duce la diferenţe de temperaturi considerabile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » "A plecat acoperişul, bă! Extraordinar!" Vijelii cu putere de uragan au făcut prăpăd în țară. În Bihor, natura s-a dezlănţuit cu o forţă nemaivăzută