Veste bună pentru turiştii care se plângeau de distanța până la mare. Din acest an și-ar putea așeza șezlongurile chiar lângă apă
Turiştii care visează la vacanţe pe litoralul românesc ar putea face plajă anul acesta pe şezlonguri chiar în apropierea apei. Reprezentanţii Apelor Române spun că se fac demersuri pentru a se reda operatorilor de plaje şi suprafața de la ţărm, contra unui cost evident. Vor exista şi reguli clare pentru exploatarea bucăţilor nou-apărute de nisip: nu se vor putea construi pe ele celebrele beach baruri.
De Redactia Observator la 20.04.2022, 17:52Anul acesta ne vom putea apropia cu şezlogul mai mult de malul mării. O spun Oficialii de la Apele Române şi Asociaţiile patronale care cred că discuţiile cu autorităţile sunt aproape de final şi au sorţi de izbândă.
Hristu Uzun, director ABADL: Ei îşi vor pune şezlongurile la faţa mării. Beach barurile vor rămâne pe aceaşi poziţie în schimb. E un material depus la Guvern, aşteptăm să ne iasă actul normativ de reglare a acestui act adiţional.
Vestea i-a bucurat atât pe operatorii de plaje, care se aşteaptă la un sezon aglomerat, cât şi pe turiştii care se plângeau de drumul lung pe care îl parcurgeau până la apă anul trecut.
Turiști: Din punctul meu de vedere ar fi o idee bună să avem şezlongurile aproape de mare.
- Cât trebuie să scoată românii din buzunare pentru minivacanța de 1 Mai, pe litoral
- După plaja din Mamaia, şi cea din Eforie va fi lărgită. Lucrările, terminate după sezonul estival din cauza vremii
- O nouă plajă apare în România, după lucrările de la malul Mării Negre. Mii de tone de nisip, aduse până vara...
Turiști: E o idee bună că o să fie mai aproape de mare, o să fie părinţii mai aproape de copii, o să vadă ce face copilul.
George Gâlțu, administrator plajă Mamaia: E de bun augur deoarece sunt persoane care vin cu copii, sunt bătrâni care nu pot merge pe plajă mai mult şi cu cât este mai aproape cu atât este mai benefic.
Țărmul de la Eforie va avea mai multe plaje
În lucru deocamdată, ţărmul de la Eforie va avea curând mai multe plaje dar şi construcţii hidrotenice, care au rolul de a reduce fenomenul de eroziune costieră. Nu mai puţin de 250 de hectare de plajă nouă ar trebui să apară în urma acestui proiect.
Nicușor Buzgaru, manager proiect: Durata de viaţă a acestui proiect este una de 50 de ani, minim. Va tranzita generaţiile, şi copiii noştri se vor bucura de aceste plaje pe care astăzi ne chinuim să le realizăm.
În total, 11 zone de pe litoralul românesc vor fi reamenajate. Valoarea totală a programului este de aproape patru miliarde de lei, din care 85% provin din fonduri europene nerambursabile. Termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023.