Antena Meniu Search
x

Video După plaja din Mamaia, şi cea din Eforie va fi lărgită. Lucrările, terminate după sezonul estival din cauza vremii

Mai sunt doar trei săptămâni până la începerea sezonului estival, iar pe litoralul românesc continuă lucrările de lărgire a plajelor. În Eforie au început pregătirile pentru înnisipare. Au fost construite mai multe diguri şi a fost adusă conducta cu ajutorul căreia va fi extras nisipul. Procesul propriu zis de înnisipare va începe însă după sezonul estival, ceea ce înseamnă că turiştii se vor putea bucura de plajele mărite de vara viitoare. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 08.04.2022, 17:53

Vezi și

Conducta cu ajutorul căreia se realizează înnisiparea plajelor de pe litoralul românesc a ajuns în Eforie. "Conducta vine în secţiuni de 12 metri, e aliniată pe uscat, sudată, făcută o conductă continuă de peste un kilometru, după care e împinsă în apă, scoasă apa, umplută cu aer, tubulatura rămâne în plutire, are un anumit grad de flotabilitate, şi este remorcat pe mare până în poziţia de lucru", explică Marius Stamat, reprezentant firmă lucrări.

Lucrările de pregătire pentru lărgirea sectorului de plajă se vor termina în următoarele săptămâni, însă procesul propriu zis de înnisipare va începe abia după finalul sezonului estival, pentru că atunci este vremea cea mai potrivită. "Natura, prin furtunile din iarnă şi primăvară, va aranja în forma finală profilele de plajă şi va ajuta la îmbunătăţirea modului în care se simte nisipul când calci pe el", crede Marius Stamat.

Plaja din Eforie nu va fi gata anul acesta

Turiştii care vor veni anul acesta pe plaja de la Eforie vor găsi zona aşa cum au lăsat-o anul trecut. Schimbările majore vor fi de anul viitor, atunci când sectorul va fi lărgit cu 150 de metri. "Plaja va fi 100 şi aproximativ 40 de metri, aproximativ până în zona unde ne aflăm noi acum", arată Marius Stamat. În plus, înnisiparea se va face şi pe porţiunile unde în prezent nu există plajă deloc.

Cei care au terase pe plaje speră ca turiştii care vin de anul viitor la Eforie să fie încântaţi de lucrările făcute. "În câţiva ani rămâneam chiar fără plajă, ajungea până în terasă", povesteşte Cristina Dan, manager terasă. În plus, reprezentanţii HORECA susțin că ar avea nevoie de cel puţin 50.000 de salariaţi în plus. 

Proiectul de înnisipare de la Eforie face parte din programul de lărgire a plajelor de pe întreg litoralul romanesc. Acest sector este de aproape 6 kilometri, de la intrare in Eforie și până la limita teritorială cu Tuzla. Valoarea totală a lucrărilor de aici este de aproape 400 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » După plaja din Mamaia, şi cea din Eforie va fi lărgită. Lucrările, terminate după sezonul estival din cauza vremii