Antena Meniu Search
x

Video A cumpărat vignetă pentru Bulgaria, dar apoi a plătit şi amenda. Păţaniile prin care trec românii la intrarea în ţara vecină

Mulți români se plâng că încep vacanța în Bulgaria cu o amendă. Turiștii plătesc vigneta, apoi se trezesc că sunt sancţionaţi: vânzătorii de la chioșcuri le trec greşit datele. Specialiştii recomandă să cumpărăm vignietele online, dar acolo este o altă capcană: sunt site-uri neautorizate care cer tarife triple.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.05.2023, 20:01

Vezi și

Pentru majoritatea turiștilor români în Bulgaria, așa începe sejurul. Cu un drum la chioșcurile de vânzare a vignetelor. 10 euro, atât a costat o astfel de vignetă, pentru o perioadă de o săptămână. Șoferii prinși fără, însă, riscă să plătească până la de patru ori mai mult.

Dar nu de fiecare dată plata taxei ne poate scuti de o amendă în trafic. Motivul: vânzătorii de vignete de pe marginea drumului nu își dau întotdeauna interesul când tastează numărul de înmatriculare al mașinii.

Controlor trafic: Naționalitatea greșită, numărul greșit, categoria greșită...Dacă o singură cifră e greșită, atunci e problemă. Trebuie verificate atent naționalitatea și numărul, înainte de plată.

Păţaniile prin care trec românii la intrarea în ţara vecină

Pe acelaşi subiect

Şi cine nu verifică, greşeşte şi plăteşte. A păţit-o şi Liliana care nu a scăpat de o amendă, deşi nu a fost vina ei.  

Liliana, româncă amendată: Am luat-o pe o săptămână, că am zis mai bine să fie acolo decât să iau pe două zile...Când mi-a scos bonul nu am fost atentă la număr exact ce scrie. Am crezut că totul e în regulă, mi-au cerut actele, am dat talonul mașinii și vigneta.

Şi a fost sancţionată cu echivalentul a 170 de lei. Pe grupurile de Facebook, mulţi români se plâng că au început vacanţa la bulgari cu stângul. Unii sugerează că așa-zisele greșeli ar fi, de fapt, intenționate. 

Atât autoritățile din Bulgaria, cât și specialiștii români recomandă varianta cea mai simplă, dar și cea mai sigură: plata pe Internet.

Ciprian Enea, consultant turism: Este foarte important să respectăm regulile țării în care mergem, în general în Bulgaria sunt vignete de cumpărat la vamă, la ghișeele din apropierea frontierei. Recomandăm turiștilor să își cumpere o vignetă online, până la urmă varianta online este cea mai la-ndemână, este soluția sigură, știi cât plătești dinainte, îți verifici mașina.

Mai mult, plata online ar putea să ne scutească și de câțiva euro dați pe taxa de drum. Vigneta cumpărată de le chioşc este 10 euro, şi e valabilă o săptămână, în vreme ce pe Internet, de pe site-ul oficial unde tarifele pot fi consultate şi în limba română, este aproape la jumătate. Dacă alegem varianta online, trebuie să fim atenţi la site-uile neautorizate care pot taxa chiar şi cu 200% mai mult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri Auto » A cumpărat vignetă pentru Bulgaria, dar apoi a plătit şi amenda. Păţaniile prin care trec românii la intrarea în ţara vecină