Antena Meniu Search
x

Video "Bonusul" de care ar putea beneficia şoferii care depăşesc viteza. Radarele poliţiei vor avea două marje de eroare

Poliţiştii ar putea să fie obligaţi să "ofere" şoferilor un bonus neaşteptat. Conform unei iniţiative legislative, oamenii legii ar putea fi obligaţi să reducă viteza indicată de radar, atunci când se depăşeşte limita legală.

de Redactia Observator

la 28.02.2024, 17:50

Vezi și

Cel puţin asta prevede un amendament adus legislaţiei. Concret, ar fi vorba despre două marje de eroare - 10 kilometri pe oră până la viteze de 100, respectiv o marjă de 10% la vitezele ce depăşesc 100 de kilometri pe oră. 

Nivel fără precendent de contestaţii

Spun iniţiatorii amendamentului că atât radarele fixe, cât şi cele mobile, au o marjă de eroare de la 3 până la 10 kilometri pe oră. Şi astfel a fost înregistrat un nivel fără precedent de contestaţii în instanţă din partea şoferilor sancţionaţi pentru depăşirea vitezei. 

Propunerea a luat în calcul şi marjele de eroare din legislaţia altor state europene, însă pentru a intra în vigoare, modificarea trebuie adoptată de Parlament şi promulgată de preşedinte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri Auto » "Bonusul" de care ar putea beneficia şoferii care depăşesc viteza. Radarele poliţiei vor avea două marje de eroare