Antena Meniu Search
x

Video Cât te costă să îţi schimbi cauciucurile de iarnă. La preţul de montaj se adaugă o taxă

Cauciucuri de iarnă 2023. Când iarna bate la uşă, şoferii bat la poarta vulcanizărilor. Mulţi şi-au amintit de cauciucurile de iarnă după ce au văzut primele ninsori. Se vede asta şi în cozile de la vulcanizări, unde putem sta la rând chiar şi două ore! Mai ales dacă nu avem programare. Iată cât costă să îţi schimbi cauciucurile de iarnă în 2023.

de Angela Bertea

la 17.10.2023, 18:15

Vezi și

La nici o zi de la primele ninsori din acest sezon, şoferii au făcut coadă în faţa vulcanizărilor. "Am venit să ne pregătim pentru iarnă. Am venit să schimbăm oleacă, că trebuie să plecăm la munte. Şi am zis că e momentul ideal să schimbăm, mai ales că a nins la Suceava. Am achiziţionat două cauciucuri noi, de iarnă", spune Ruben Huţu, şofer.

Cozi la vulcanizări pentru cauciucuri de iarnă

"Am de făcut un drum spre Olanda şi trebuie să le schimb. Nu ştiu ce găsesc pe drum, ce întâmpin şi să le am din timp. Cozile sunt mari, sunt destul de mari. Stau la rând de vreo două ore şi ceva", povesteşte un şofer.

Cel puţin două ore aşteaptă şoferii dacă nu fac o programare înainte. În service-urile din Suceava, mai sunt doar câteva locuri disponibile. "Astăzi sunt programaţi cam 15, dar mai luăm. Sunt şi pe mâine, avem programări şi joi. De acum lumea începe să sune la noi, la programări", spune Ioan Cazacu, reprezentant service.

Pe acelaşi subiect

Unii şoferi şi-au pus deja anvelope de iarnă

Sunt şi şoferi care au început pregătirile cu mai mult timp în urmă.

"Maşina e pregătită, dotată de o lună de zile, de cum dă prima brumă. Maşina e 4x4 şi mergem pe câmpuri, mergem mai la munte, mai la bureţi. Dacă ne prinde o brumă ce facem?!", spune un şofer.

Cât costă cauciucurile de iarnă

Preţul unui montaj pentru o roată porneşte de la 20 de lei şi poate ajunge până la 40 de lei, în funcţie de dimensiuni. La acesta se adaugă şi preţul de echilibrare care pleacă de la 15 lei şi ajunge la 30. 

Pentru cei care nu au loc să depoziteze cauciucurile abia schimbate, există soluţii.

"Unele vulcanizări au şi servicii hoteliere. Astfel, şoferii care nu au spaţiu de depozitare pot să vină să îşi lase anvelopele aici, contra unei sume de bani. De exemplu, în această hală, în acest moment sunt păstrate aproape 3.000 de anvelope de iarnă. Urmează să fie schimbate cu cele de vară", transmite Angela Bertea, reporter Observator.

"Neavând unde ţine două perechi de cauciucuri, tot timpul am pe maşină cauciucuri de iarnă sau combinate", mărturiseşte un bărbat. Ca să fie pregătiţi pentru iarnă, oamenii trebuie să doteze maşina şi cu lopată, sare şi să verifice bateria şi antigelul vehicului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri Auto » Cât te costă să îţi schimbi cauciucurile de iarnă. La preţul de montaj se adaugă o taxă