Antena Meniu Search
x

Catalizatorul a devenit ţinta preferată a hoţilor de maşini. O singură piesă poate valora chiar şi 1.500 de euro

Hoţii de maşini s-au reprofilat. Poliţiştii spun că infractorii aleg tot mai des să fure doar anumite piese ale automobilului şi să lase vehiculul în parcare. Catalizatorul a devenit ţinta preferată a hoţilor. Doar o singură piesă poate să valoreze chiar şi 1.500 de euro.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 23.10.2020, 22:03

Vezi și
  • Hotii aleg intotdeauna cu foarte mare atentie masinile.
  • La anumite modele, catalizatorul poate sa fie taiat in doar 40 de secunde.

Sunt sute de plângeri făcute de şoferi care s-au trezit cu maşinile stricate. Chiar astăzi, poliţiştii au prins patru bucureşteni în timp ce testau un polizor pe o maşină străină.

Camerele de supraveghere din Anglia au filmat doi infractori care ar putea să câştige fără probleme o probă de furt viteză. În doar câteva secunde, ridică maşina iar cu un flex taie catalizatorul. Îl aruncă în maşină şi dispar. Metoda a devenit populară şi în România.

Hotii aleg intotdeauna cu foarte mare atentie masinile si asta pentru ca la anumite modele, catalizatorul poate sa fie taiat in doar 40 de secunde. La alte automobile insa, piesa este imposibil de furat. Este foarte bine ascunsa, iar hotii ar trebui sa demonteze inclusiv motorul.

Patru bărbaţi din Bucureşti au încercat şi ei să îmbogăţească prin metoda "Catalizatorul". După un furt reuşit, poliţiştii au organizat un flagrant. Suspecţii au fost prinşi abia după ce s-au tras 12 gloanţe. Sute de plângeri sunt deja în toată ţara, din partea şoferilor rămaşi fără catalizator la maşină.

Victima catalizator: Când am urcat în mășînă să dau să pornesc mașină se aude execrabil un zgomot puternic de tobă, eu crezând prima oară că s-a desprins tobă intermediară de tobă finală. A doua zi ma duc cu ea la mecanic și văd că am lipsa catalizatorul. Era tăiat dintr-o parte in altă. Era tăiat cu totul. ​

Catalizatorul este piesa care scade emisiile toxice ale maşinii. În plus, poate să ascundă şi mici comori. Unele catalizatoare conţin chiar şi 7 grame de platină sau aur.

Service: Catalizatoarele sunt foarte scumpe. Undeva între 3.000 de lei și 6.000 de lei. Acești hoți au un programel, pun codul de pe catalizator în program să vadă ce metal rar conține acel catalizator. Ori îl vând, ori recuperează acele metale rare.​

Iar internetul e plin de anunţuri publicate de mici afacerişti care vor să facă o avere în acest mod.

Culmea, paladiul este unul dintre cele mai scumpe metale din lume. În 2019, 28 de grame valorau aproape 2.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Catalizatorul a devenit ţinta preferată a hoţilor de maşini. O singură piesă poate valora chiar şi 1.500 de euro