Antena Meniu Search
x

Video Cauciucuri de iarnă 2022. Cât costă să-ţi schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă

Schimbarea cauciucurilor ne face gaură în buget. Nu doar anvelopele costă, ci şi schimbarea şi depozitarea lor în condiţii optime. Manoperă ajunge să coste și 300 de lei, iar tariful pentru a le ţine într-un hotel de anvelope ajunge chiar şi la 500 de lei pe an. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 17.11.2022, 21:04

Vezi și

Pentru șoferi, bate un vânt rece inclusiv în buzunare. Trebuie să schimbe anvelopele şi cheltuielile au derapat sezonul acesta: pe lângă scumpirea cauciucurilor, au de plătit şi montarea lor. 

Marius Cinieru, service auto: Prețurie la noi încep de la 110 lei, ajung până la 280, depinde de mașină. Sunt prețuri mult mai mari. Au crescut toate neașteptat de repede.

Cât costă să-ţi schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă

În preț, intră și verificarea. Este recomandat ca după primii cinci ani cauciucul să fie inspectat anual, pentru ca șoferul să se asigure că încă e bun. 

Pe acelaşi subiect

''Ce să facem... dacă au crescut prețurile nu mai schimbăm? La fel și cu motorina...''

Și costurile nu se opresc aici. După ce sunt schimbate, anvelopele de vară trebuie depozitate în anumite condiții.

Cătălin Stoican, manager service auto: Să nu bată soarele, să nu fie variații mari de temperatură, eventual să fie acoperite într-un sac. În niciun caz nu ar trebui puse una peste cealaltă...Ar trebui în raft, în picioare...

Condiții care costă. Dacă anul trecut prețurile erau mai mici, anul acesta șoferii ajung să plătească până la 400-500 de lei pentru a-și ține un set de cauciucuri într-un hotel de anvelope din Capitală.

În ciuda prețurilor, șoferii aleg un astfel de serviciu pentru a economisi spațiu, dar și pentru a fi siguri că vor fi păstrate în condiţii optime şi le vor putea folosi mai mulţi ani. Tot pentru a proteja cauciucurile, specialiștii recomandă să investim în jante pentru fiecare set de anvelope. Astfel, schimbul se face mai rapid, iar riscul de a se deforma cauciucurile scade. 

Marius Cinieru, service auto: E mult mai ușor, din mai multe puncte de vedere. Și financiar, pentru că protejăm fiecare jantă în parte. Practic le lungim durata de viață.

Șoferii care ''uită'' să facă schimbul de anvelope riscă amenzi usturătoare, dacă sunt prinși de polițiști.

Cătălin Stoican, manager service auto: Foarte mulți încă au acea percepție legată de data de 1 noiembrie, total eronată. Legea spune că vei fi amendat dacă nu ai anvelopele corespunzătoare atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă și polei, nu neapărat legat de o anumită dată din calendar.

Amenzile ajung până la 2.900 de lei, iar în cazul unui accident, anumite companii de asigurări nu acordă despăgubiri dacă maşinile nu sunt echipate corespunzător. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Cauciucuri de iarnă 2022. Cât costă să-ţi schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă