Antena Meniu Search
x

Video Ce să faci dacă pleci cu maşina în vacanţă. Sfatul mecanicilor auto

A venit vara, iar mulți români vor parcurge în această perioadă sute de kilometri cu maşina către destinatiile de vacanţă. Numai în Grecia, ajung anual peste un milion de români, jumătate dintre ei pe şosele, nu cu avionul. Asta înseamnă un drum lung, cu riscuri în special pentru şoferii care nu îşi verifică maşinile înainte. O revizie amplă ne-ar putea salva de cheltuieli de câteva mii de lei.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 12.06.2024 , 17:47

Alesea pleacă în vacanţe numai cu maşina. În trecut a făcut turul Europei cu autoturismul si a rămas impresionată de experienţă. 

"Ultima a fost din România până în Spania, în Barcelona mai exact. Cel mai complicat de fapt a fost sa  traversăm România. După ce am trecut de România, pe autostradă ne-am mişcat foarte repede", a spus Alesea Ilie.

Şi Costel obişnuieşte să călătorească des cu masina.  Până acum, a vizitat zeci de ţări din Europa. 

Vezi și

"Am condus în Franţa, Elvetia, Germania În Elveţia am fost ultima dată luna trecută", spune Costel.

Pe acelaşi subiect

Înainte de fiecare plecare îşi verifica atent autoturismul

"Până nu pui la punct filtul de ulei, uleiul, filtrul de aer, plăcuţe de frână. Să fii sigur pe masina cand pleci cu ea la drum. Rămânând pe autostrada, trebuie sa suni sa vina sa te tracteze", mai precizează el.

Iar costul nu este deloc mic. Pretul platformelor este de 3 lei pentru fiecare kilometru parcurs. Dacă masina ni se strică, spre exemplu, în Italia, costul pe care va trebui sa il suportam pentru a o aduce în ţara ar fi de 12.000 de lei, pentru ca se taxeaza dus - intors. Putem evita aceste cheltuieli, dacă suntem atenti la anumite detalii, spun specialiştii. 

Ce trebuie să facem înainte să plecăm cu maşina în vacanţă

"Trebuie în mod special să verificăm nivelul de ulei din motor, să verificăm dacă vâscozitatea acestuia este cea corectă. De asemenea, trebuie să ne aruncăm atentia asupra sistemului de frânare sa ne asigurăm atât discurile de plăcuţe că sunt bune, plăcuţele de frana sunt bune", a spus Adi Ilinoiu, manager service.

Pentru şoferii care nu ştiu cum să îşi verifice masina inainte de a pleca la drum lung, serviceurile auto au facut pachete speciale. Preţul pentru o verificare completă este de 170 de lei iar tot procesul dureaza aproximativ 45 de minute. 

Specialiştii recomandă ca atunci cand plecam la drum lung, sa avem la noi si rezerve de combustibil şi de lichid de parbriz. Cine urmează să plece in Grecia cu masina, trebuie sa stie că autoritățile au schimbat regulile pentru șoferii care au mașini electrice, hibrid sau alimentate cu GPL. Din motive de siguranță, feriboturile nu mai acceptă vehicule cu baterii complet încărcate sau cu rezervoarele pline. Acestea au risc mai mare de incendiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri Auto » Ce să faci dacă pleci cu maşina în vacanţă. Sfatul mecanicilor auto