Antena Meniu Search
x

Video Cetatea Medievală din Târgu Mureş, gazda unei întâlniri între iubitorii şi posesorii de maşini de epocă

Călătorie în timp, în Târgu Mureş. Cetatea Medievală a fost gazda unei întâlniri între iubitorii şi posesorii de maşini de epocă.  Peste 70 de automobile atestate istoric din întreaga ţară au fost admirate de mureşeni, şi nu numai. Vizitatorii au rămas uimiţi de starea perfectă în care se află maşinile şi de modul în care au fost păstrate. 

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 09:41

Vezi și

Cea de-a doua ediţie a întâlnirii maşinilor istorice a adunat la Târgu Mureş expozanţi din toată ţara. 

Robert Laszlo, Retromobil Club România: Este o întâlnire naţională, unde s-au prezentat peste 70 de maşii din întreaga ţară. Cea mai veche mașină, care chiar a venit pe roți și care este din Satu Mare și este un Mercedes 170 v și este fabricat în 1931. 

Dacă în acea perioadă mașinile erau făcute să țină o viață, aceste modele au demonstrat că țin mai mult de-atât, fiind folosite deja de mai multe generații.

Ștefan Ferenczi, proprietar Mercedes 170 v: Erau reparabile. Deci nu trebuia nepărat să schimbi o piesă, ci se putea recondiţiona sau remedia. 

Pe acelaşi subiect

Proprietar Mercedes: Vă daţi seama ca in '84 maşina să aibă climă, cutie automată, pilot automat, era ceva.

Vizitator: Maşinile vechi nu sunt pentru toată lumea. Pentru mine astea vechi sunt ceva de vis. Eu când sunt la volan, la a mea cel puţin, zici că sunt în altă lume. 

Admiratorii şi iubitorii maşinilor de epocă s-au declarat fascinaţi de frumuseţea şi unicitatea modelelor expuse. 

Vizitator: Nu te poţi uita la o maşină fără să nu simţi fiori, fără să nu ţi se facă pielea de găină. O maşină din asta e un membru al familiei. 

Cei ce vor să admire maşinile istorice o mai pot face şi astăzi, la Cetatea Medievală din Târgu Mureş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Auto » Cetatea Medievală din Târgu Mureş, gazda unei întâlniri între iubitorii şi posesorii de maşini de epocă