Antena Meniu Search
x

Video Cod Rutier 2022. Sute de radare vor fi amplasate în ţară, care pot detecta până şi cine nu are ITP

Avem veşti importante pentru şoferi. Noul an aduce modificări drastice în Codul Rutier. Sute de radare fixe ar urma să fie amplasate peste tot în ţară. Atenţie însă! Aparatele vor detecta şi cine nu are ITP-ul valabil. Hotărârea a fost luată în speranţa ca numărul de accidente să scadă. O altă modificare importantă este aceea că şoferii agresivi vor putea primi amenzi. 

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 17:31

Vezi și

Spaima vitezomanilor vor deveni cele 600 de radare fixe, care vor fi montate pe cele mai aglomerate drumuri de la noi din țară, cum ar fi DN1, DN7, dar și pe autostrăzi.

400 din cele 600 de radare vor avea și posibilitatea de a detecta mașinile care circulă cu ITP expirat, iar șoferii vor primi apoi amenzile prin poștă.Rolul acestor camere fixe este acela ca în următorii trei ani să se reducă numărul accidentelor rutiere cu 25%. Acesta fiind targetul pe care și l-a impus poliția rutieră.

Amenzi mai mari din 2022

Și șoferii cu o conduită mai nepotrivită în trafic sau cei agresivi trebuie să știe că din acest an vor putea fi amendați cu până la 3.000 de lei, la acest capitol se încadrează fleșul către alți șoferi, claxonatul excesiv, schimbarea benzilor într-un mod agresiv, șicanele în trafic, dar și  drifturile. 

Pe acelaşi subiect

Și pietonii care traversează strada în timp ce au alte preocupări, chiar dacă sunt pe trecerea de pietoni, vor putea fi amendați, de exemplu dacă sunt cu ochii în telefon. 

Noul Cod Rutier vine cu o veste bună pentru cei cu mai puțină școală, dar care vor să conducă, pot obține permisul și persoane care nu au 10 clase obligatorii. 

Din acest an, amenzile pentru persoane fizice încep de la 2.900 de lei și 20 de puncte de penalizare, iar cele pentru persoane juridice de la 14.500 de lei și 100 de puncte de penalizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Auto » Cod Rutier 2022. Sute de radare vor fi amplasate în ţară, care pot detecta până şi cine nu are ITP