Antena Meniu Search
x

Video Amenzi mai mari pentru şoferi. Proiectul prevede sancţiuni dure pentru greşeli omise în Codul Rutier până acum

Noutăţi pentru şoferi. Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanţă prin care amenzile din trafic ar urma să crească serios.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 21.11.2021, 13:50

Vezi și

Acest proiect a fost făcut în special pentru şoferii care sunt agresivi în trafic. E vorba despre acei şoferi care, de exemplu, pleacă în trombă de pe loc, întorc cu frâna de mână trasă, fac depăşiri foarte bruşte pe autostrăzi sau atunci când au în faţă coloane de mşini, dar şi pentru acei şoferi care dau flashuri participanţilor la trafic din faţa lor, pentru a se da din cale. Comportamentele enumarate nu sunt sancţionate în prezent de Codul Rutier, dar poliţiştii vor ca aceşti şoferi să poată fi amendaţi şi să li se suspende dreptul de a conduce. 

Amenzi pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie

Noul proiect prevede reguli noi şi pentru şoferii care sunt indisciplinaţi pe autostrăzi. Pentru cei care circulă invers pe autostradă sau cei care merg pe banda de urgenţă, amenzile ar putea ajunge până la 2.900 de lei, iar aceşti şoferi s-ar putea alege şi cu suspendarea permisului pentru 4 luni de zile, în condiţiile în care până acum măsura se aplica timp de 3 luni. Sunt vizaţi şi şoferii care nu respectă regulile de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată - amenzi de până la 2.900 de lei. 

Momentan, este vorba despre un proiect aflat în dezbatere publică din cursul acestei săptămâni, iar noile reglementări urmează să fie introduse în Codul Rutier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Auto » Amenzi mai mari pentru şoferi. Proiectul prevede sancţiuni dure pentru greşeli omise în Codul Rutier până acum