Antena Meniu Search
x

Video Cresc preţurile poliţelor RCA. Cât vor plăti şoferii cu vârste sub 30 de ani

Veşti rele pentru şoferi, care vor pregăti mai mulţi bani pentru asigurarea maşinii. ASF a publicat noile tarife de referinţă la poliţele RCA şi există creşteri considerabile. Vizaţi de majorări semnificative sunt în primul rând şoferii sub 30 de ani, pentru că această categorie este văzută ca având un risc mai mare de accident. Trebuie totuşi să ţinem cont că tarifele de referinţă sunt orientative, aşa că preţul final depinde în cea mai mare parte de asigurător, dar şi de istoricul şoferului.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.08.2022, 13:07

Vezi și

Tarife mai mari la RCA pentru şoferii tineri. "Vorbim despre sume mai mari decât plăteam în luna februarie a acestui an, spre exemplu. Creşterile variază între 13% şi 33% în cazul şoferilor cu vârste sub 30 de ani. Costul depinde şi de maşina pe care o conduc şi o au în proprietate. Pentru un şofer mai tânăr de 30 de ani, care are o maşină cu o capacitate cilindrică sub 1.200, noul preţ pentru următoarele şase luni variază în jurul sumei de 1.500 de lei şi poate depăşi 4.200 de lei dacă vorbim despre o maşină cu o capacitate cilindrică de peste 2.500. Vorbim despre creşteri şi cu 43% dacă ne referim la vârstă şi la capacitatea maşinii", spune Clara Mihociu, reporter Observator.

Tarife RCA mai mari pentru şoferi

"Sunt creşteri şi pentru şoferii din celelalte categorii de vârstă, dar mai mici - variază între 1,5% şi 23%. Un preţ de referinţă pentru un şofer cu vârsta între 31 şi 40 de ani poate varia între 940 de lei şi 2.600 de lei. Odată cu înaintarea în vârstă, costul scade: cele mai mici creşteri se înregistrează la şoferii care au peste 60 de ani. Preţurile sunt orientative. În cele din urmă, fiecare firmă de asigurări în parte îşi va stabili propriul tarif, care depinde şi de istoricul fiecărui şofer în parte", a precizat Clara Mihociu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Auto » Cresc preţurile poliţelor RCA. Cât vor plăti şoferii cu vârste sub 30 de ani