Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum arată mașina minusculă din care se iese prin parbriz. Are doar 20 de cai putere și a fost prezentată la SAB

Salonul Auto Bucureşti a prezentat anul acesta nu doar modele de maşini, dar şi idei ingenioase pentru traficul tot mai sufocant. Una ar fi maşinile minuscule, care încap câte trei pe un singur loc de parcare. Şi maşinile de teren, care merg cu un cort deja montat pe acoperiş, au atras atenţia pasionaţilor. Cercetătorii care au prezentat proiecte inovatoare au primit burse pentru a-şi dezvolta ideile. 

de Redactia Observator

la 06.10.2024 , 20:45

Are 500 de kilograme, 20 de cai putere şi o viteză maximă de 90 de kilometri la oră. În loc de portiere, intri sau ieşi din maşină deschizând direct bordul, cu tot cu parbriz. 

"Este o maşină care poate fi parcată cu faţa către trotuar, ieşirea se face pe trotuar. Acest lucru permite pe un loc de parcare normal să fie parcate trei astfel de autovehicule, pentru că nu ai nevoie de spaţiu lateral", a explicat Andrei Dumitrescu, reprezentant Microlino.

Este genul de inovaţie în trafic din oferta de anul acesta a Salonului Auto de la Bucureşti. Maşinile se adaptează din ce în ce mai mult mediului în care sunt folosite. 

Vezi și

Şi amatorii maşinilor de teren au avut ce să vadă. UN SUV este conceput să ducă în spinare un cort deja montat. "Este o maşină de teren şi poate fi accesorizată şi folosită şi pentru vacanţă. Toate maşinile noastre sunt proiectate pentru excursii în off-road", a spus Daniela Marin, reprezentant auto.

Pe acelaşi subiect

la SAB accentul se pune tot mai mult pe noile tehnologii, iar inovatorii sunt premiaţi

"Este o strânsă colaborare cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Se numeşte bursa SAB", a declarat Sorin Rădăcineanu, organizator Salonul Auto Bucureşti.

Frânarea care foloseşte inteligenţa artificială sau sistemele de propulsie pneumatică s-au numărat printre inovaţiile premiate la această ediţie. Bursa are o valoare de 5.000 de euro. 

Oferta târgului a cuprins şi sisteme de siguranţă. În special împotriva incendiilor la maşini electrice. "Una este o pătură rezistentă la foc până la 1.600 de grade", a spus Geani Gheorghe, reprezentant firmă sisteme de siguranţă.

Pasionaţii de maşini nu s-au uitat însă doar la noutăţi. Salonul a avut şi secţiunea de maşini clasice - în curs de recondiţionare. 250 de modele de automobile au fost prezentate la Salonul Auto Bucureşti, 12 în premieră naţională. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Ştiri Auto » Cum arată mașina minusculă din care se iese prin parbriz. Are doar 20 de cai putere și a fost prezentată la SAB