Antena Meniu Search
x

Video Cum va arăta prima maşină electrică produsă 100% în România. Investiţie de 500 de milioane de euro

Ford a dezvăluit cum va arăta prima maşină electrică produsă în România. 500 de milioane de euro investeşte pentru fabricarea vehiculului la Craiova. În tandem cu Dacia Spring, prima la vânzări în ţara noastră, noul Ford electric românesc va umfla puternic PIB-ul naţional, cred economiştii. 

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 19:51

Vezi și

E-Transit Courier vine cu un exterior îndrăzneţ şi un interior spaţios. Noul model care va fi produs în serie de anul viitor, la Craiova, are şi caracteristici unice. Maşina va putea fi condusă cu o singură pedală care accelerează sau frânează. 

Prima maşină electrică fabricată în România

În plus, volanul este creat în aşa fel încât să mărească vizibilitatea şi confortul şoferului. Vehiculul va oferi şi capacitate de încărcare rapidă de până la 100 kW. "Sistemul este capabil să adauge 87 de kilometri de autonomie în 10 minute şi să încarce de la 10 la 80% în mai puţin de 35 de minute", arată Ana Maria Timiș, PR Ford.

Pe şoselele din România merg deja aproape 30.000 de mașini cu zero emisii. Dacia Spring conduce la vânzări, urmată de Renault Megane şi Tesla Model Y. Dacia şi Ford mizează pe mulţi cumpărători, într-o piaţă deschisă maşinilor electrice.

Pe acelaşi subiect

Top maşini electrice (sursa: ACAROM)

  • Dacia Spring 
  • Renault Megane 
  • Tesla Y
  • Volkswagen e-UP
  • Tesla Model 3 

Veşti bune pentru PIB-ul României

"Mai important este câștigul economic pentru economia românească, pentru că producătorii auto, după cum bine știm, din 2035, mașinile pe combustie vor fi interzise de la comercializare. Practic, există două opțiuni pentru producătorii auto: fie devin electrici, fie electrifică gama de mașini, fie pur și simplu își opresc producția", spune Ciprian Cherciu, analist energie auto.

Apetitul în creştere pentru maşinile electrice a adus vânzări-record în România. În primele patru luni din acest an, ţara noastră a vândut de două ori mai multe maşini cu poluare zero decât Ungaria, Grecia sau Cehia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Cum va arăta prima maşină electrică produsă 100% în România. Investiţie de 500 de milioane de euro