Antena Meniu Search
x

Video Despăgubiri RCA pentru victimele accidentelor rutiere. 10.000 de lei pentru trei coaste rupte și peste 15.000 de lei pentru un cap spart

Victimele accidentelor rutiere vor putea, în sfârşit, să ceară despăgubiri firmelor RCA cu care şoferii vinovaţi au încheiat contract. Vorbim despre o lege care, deşi a intrat în vigoare acum cinci ani, nu a produs efecte. Iar asta, pentru că autorităţile s-au împotmolit, la acea vreme, în stabilirea punctajului pe baza căruia se stabilesc despăgubirile. Iată însă că acest aspect a fost ieri reglementat. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 08.09.2022, 15:08

Vezi și

Despăgubirile se calculează în funcție de valoarea salariului minim de la momentul producerii accidentului și gravitatea leziunilor. Concret, a fost stabilită o grilă în care fiecare leziune a primit un coeficient, un punctaj. Acesta din urmă se înmulțește cu dublul salariului minim brut în România și, astfel, rezultă suma  pe care ar trebui să o primească drept despăgubire victima accidentului rutier.

Despăgubiri RCA pentru victimele accidentelor. Cum se calculează punctajul pentru stabilirea daunelor

De exemplu, pentru trei coaste rupte, valoarea despăgubirii depășește 10.000 de lei. Pentru o fisură craniană, peste 15.000 de lei, iar pentru un picior rupt despăgubirea pornește de la 51.000 și poate ajunge la 66.000 de lei, ceea ce înseamnă peste 13.000 de euro. Valoarea exactă a despăgubirilor se stabilește, însă, în urma unui control amănunțit, pe care îl va face un medic specialist, iar asta doar în cazul în victima și vinovatul de producere a accidentului încheie o amiabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Auto » Despăgubiri RCA pentru victimele accidentelor rutiere. 10.000 de lei pentru trei coaste rupte și peste 15.000 de lei pentru un cap spart