Antena Meniu Search
x

Drum european, probleme românești: după aproape 10 ani, reabilitarea unei şosele din Dolj nu s-a încheiat

Este aproape un deceniu de când drumul naţional care leagă Craiova de Calafat a intrat în reabilitare. Parte a coridorului European E79, drumul este unul dintre cele mai circulate din Oltenia. Spre disperarea şoferilor lucrările par să nu se mai termine. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.08.2020, 17:24

Vezi și
  • Lucrările de modernizare au început în 2011.
  • CNAIR spune că lucrările sunt gata în proporţie de 98,7%.

Mădălin Chipirilin, Asociaţia Legal Drive: Uitați-vă cum arata intersecția cu un drum județean. Aşa e de doi ani de zile, dar ce sa mai zic. Dacă ne uitam, până și balizele sunt cârpite. Bătaie de joc. 

Drumul European 79: statul român a început sa îl modernizeze în 2011. De atunci, lucrările tot bat pasul pe loc spre disperarea șoferilor. 

(Reporter): S-a întâmplat să intrați mai cu viteză? 

(Şofer): Da!

(Reporter): Și cum s-a simțit? 

(Şofer): Rău, rău de tot!

Încă de acum 5 ani trebuiau predate lucrările. Constructorul a avut însă dificultăți. Iar CNAIR nu a insistat prea mult. În lipsa rigolelor, extremitățile șoselei deja au început sa cedeze sub greutatea vehiculelor. Bucăți întregi de asfalt s-au desprins din marginea șoselei, iar mixtura căzută poate fi ruptă cu mâna.

Mădălin Chipirilin, Asociaţia Legal Drive: Riscul la care se supun conducătorii auto este unul generalist pentru că lucrările astea de modernizare nu sunt semnalizate cum trebuie.

Reacţia CNAIR

"Reabilitarea DN 56, C5R16: Galicea Mare-Calafat, km 47+000 - 84+020 se află încă în perioada de execuţie. Stadiul fizic este de 98.7%, urmând a fi recepţionat la terminarea lucrărilor în cursul acestui an", a explicat CNAIR.

Ce nu spune nimeni este dacă pentru întârzierea lucrărilor care au costat în total aproape 300 de milioane de lei constructorul a fost penalizat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Drum european, probleme românești: după aproape 10 ani, reabilitarea unei şosele din Dolj nu s-a încheiat