Antena Meniu Search
x
LIVE

Numere de înmatriculare speciale pentru 17.000 de mașini din România

Proprietarii celor aproximativ 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numere de culoare verde, conform noilor reglementări legale, informează Ministerul Afacerilor Interne, vineri, într-un comunicat.

De Redactia Observator la 29.04.2022, 17:10
mașini în trafic
Numere de înmatriculare speciale pentru 17.000 de mașini din România - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Pe 28 aprilie, în Monitorul Oficial a fost publicat ordinul care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde, pentru maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen.

"Această modificare legislativă are drept scop asigurarea vizibilităţii acestor categorii de vehicule în traficul rutier, în vederea stimulării introducerii pe piaţă a autovehiculelor de transport nepoluante, iniţierea unui cadru legal care să permită facilitarea accesului acestora la infrastructura de reîncărcare cu energie electrică, stabilirea unor politici de transport eco sustenabile, menite să facă faţă traficului intens, precum şi protejarea mediului înconjurător", arată sursa citată.

Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea ordinului în Monitorul Oficial.

Cei care au mașini electrice deja înmatriculate vor putea schimba plăcuțele de înmatriculare

Pe acelaşi subiect

În cazul maşinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a "numerelor verzi", acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

Conform prevederilor ordinului, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor va efectua toate demersurile necesare punerii în aplicare a acestuia, transmite AGERPRES.

De asemenea, DRPCIV evaluează şi monitorizează activităţile desfăşurate de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, la nivel naţional.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Auto » Numere de înmatriculare speciale pentru 17.000 de mașini din România