Antena Meniu Search
x

Cea mai modernă parcare din România este goală, la două luni de la inaugurare

Cea mai modernă parcare din România e aproape goală, la două luni de la inaugurare. 17 mașini parchează zilnic pe cele 600 de locuri disponibile, se "laudă" Metrorex. În bani, asta înseamnă un câştig de puţin peste 100 de lei pe zi, după o investiţie de aproape 80 de milioane de euro.

Vezi și

Cea mai modernă parcare din România e aproape goală, la două luni de la inaugurare. 17 mașini parchează zilnic pe cele 600 de locuri disponibile, se "laudă" Metrorex. În bani, asta înseamnă un câştig de puţin peste 100 de lei pe zi, după o investiţie de aproape 80 de milioane de euro. Şoferii evită parcarea intermodală de la Străuleşti din cauza tarifelor prea mari.

La primele ore ale dimineţii, în prima zi de şcoală, după vacanţă, parcarea modernă de la Străuleşti stă la fel ca în fiecare zi de la inaugurare. Goală.

Nici la celelalte etaje lucrurile sunt diferite. Cu greu am descoperit o maşină parcată la subsol. Speriaţi de tarifele ridicate, impuse de Metrorex, navetiştii îşi lasă autoturismele tot pe unde apucă. Investiţia de 160 de milioane de lei nu a adus astfel niciun avantaj traficului din nordul Capitalei. Maşinile sunt parcate tot în jurul staţiei intermodale. Sau pe lângă stațiile de metrou din apropiere. 

Parcarea a fost gândită pentru șoferii care vin din localitățile învecinate Bucureștiului şi ar putea să-şi continue călătoria prin oraş cu metroul.

PAUL DORNEANU, fondator Asociaţia Construim România: Este o idee foarte proasta, ea ar fi trebuit sa fie ori gratuita sau sa fie gratuita pentrucei care au un tichet de calatorie cu metroul sau alte mijloace de transport.

Un şofer plăteşte pentru parcare, în medie, 10 lei pe zi. Asta înseamnă că pentru o lună scoate din buzunar 220 de lei. La care se mai adaugă și abonamentul pentru metrou sau RATB. Adică, încă aproximativ 70 de lei.

841 de masini au fost parcate aici din data de 12 noiembrie 2018 pana la sfarsitul anului, durata medie de parcare a fost de 6 ore. Așadar, potrivit datelor obținute de la Metrorex, la un calcul simplu asta înseamă că au fost parcate 17 mașini pe zi, ceea ce înseamnă, în medie, 102 lei ziua de parcare.  

Terminalul intermodal, primul din România, este dotat cu lifturi de acces în parcarea supraterană. Are un spaţiu de parcare pentru 660 de autovehicule şi o sală de aşteptare pentru călătorii transportului public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Cea mai modernă parcare din România este goală, la două luni de la inaugurare