Antena Meniu Search
x

Video Peste 50.000 de conturi au fost create în aplicaţia Amiabila, în doar două săptămâni

Peste 50.000 de conturi au fost create în aplicaţia Amiabila, în doar două săptămâni, potrivit Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România. Din 15 octombrie, au fost completate aproximativ 830 de constatări amiabile prin intermediul platformei. În 12% dintre aceste cazuri, ambii şoferi implicați aveau cont pe aplicație, și doar unul dintre conducători în celelalte cazuri.

de Redactia Observator

la 03.11.2022, 22:47

Vezi și

Peste 50.000 de conturi au fost create pe aplicația Amiabila în primele două săptămâni de la intrarea în vigoare a reglementărilor care permit încheierea formularului „Constatare amiabilă de accident” și în format electronic, potrivit Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

„Evoluția numărului de descărcări ale <Amiabila> este în acord cu așteptările noastre. Depunem în continuare eforturi în direcția dezvoltării unei variante îmbunătățite care să asigure și alte funcționalități și/sau interconectarea cu alte aplicații complementare astfel încât să oferim conducătorilor auto un pachet digital integrat”, a declarat Mădălin Roșu, președintele BAAR, potrivit Mediafax.

Începând cu 15 octombrie, facilitățile noii soluții digitale, dezvoltate de BAAR împreună cu asigurătorii RCA, au fost utilizate în practică de 837 de ori, ceea ce înseamnă că 1674 de conducători auto implicați în accidente de vehicule au ales să completeze formularul electronic prin intermediul aplicației. În acest mod aceștia s-au conformat mai ușor obligațiilor legale incidente, inclusiv în ceea ce privește informarea automată a companiilor de asigurări la care aveau încheiată polița RCA despre producerea accidentului, anunță BAAR.

În 12% dintre aceste cazuri, ambii conducători auto implicați dețineau cont pe aplicație, și doar unul dintre conducători în celelalte cazuri.

Deși „Constatarea amiabilă de accident” în format electronic se poate încheia și prin intermediul unui singur telefon, pentru ușurința completării formularului, BAAR recomandă instalarea aplicației de către ambii conducători auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanți, vor putea fi transferate automat în telefonul celeilalte persoane, printr-o simplă scanare a unui cod QR generat de aplicație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Auto » Peste 50.000 de conturi au fost create în aplicaţia Amiabila, în doar două săptămâni