Antena Meniu Search
x

Premii pentru șoferii fără puncte de amendă

Nu ai nici o amendă şi ai dovedit că eşti un şofer responsabil? Atunci poţi fi premiat. Este modul prin care un ONG, alături de Poliţia Română încearcă să-i încurajeze pe şoferi să fie mai atenţi în trafic, printr-o campanie de prevenire care încearcă să reducă numărul accidentelor rutiere la schimb cu vouchere de combustibil sau cursuri de conducere defensivă.

de Redactia Observator

la 24.05.2020, 15:02

Vezi și
  • Șoferii responsabili, premiați de un ONG
  • Peste 10.000 de persoane s-au înscris

Un an întreg în care nu ţi s-a reţinut permisul de conducere şi nu ai luat nici măcar o amendă pentru parcare. Astea sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti ca să intri în concurs. Ideea i-a venit unei Asociaţii după un proiect similar din Dubai.

Paul Iacob, reprezentant ONG - Deja în a treia zi de proiect şi mai avem 27 sunt peste 10.000 de şoferi care s-au înscris. Avem anul acesta 20 de vouchere de combustibil de 200 de lei fiecare, avem 3 vouchere de cumpărături sau 3 cursuri de conducere defensivă la Academia Titi Aur.

Diana este din Mangalia şi a câştigat un premiu similar în primăvara anului trecut.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şoferii responsabili se pot înscrie la concurs până pe 20 iunie, iar câştigătorii vor fi extraşi aleatoriu cu ajutorul unui program online. Cei care câştigă mai trebuie însă să treacă de un hop - verificarea făcută de poliţie. Pe încredere merg însă cei care au permise de conducere însă nu conduc. Aşa că nu au cum să apară în baza de date cu amenzi.

Paul Iacob, reprezentant ONG - Dacă există cineva foarte bine, atunci e o persoană norocoasă, noi încercăm să stimulăm oamenii să conducă preventiv la nivel naţional la finalul anului să vedem că statisticile nu mai ajung la aproape 2.000 de decese pe an.

România se află încontinuare pe ultimele locuri atunci când vorbim despre siguranţă rutieră. Anul trecut, în fiecare zi, 5 oameni au murit, în medie, în accidente rutiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri Auto » Premii pentru șoferii fără puncte de amendă