Antena Meniu Search
x

Primul serviciu de car-sharing, lansat în patru oraşe din România

După ce şi-au pus apartamentele nelocuite la dispoziţia turiştilor, românii vor putea face acelaşi lucru şi cu maşinile personale. Primul serviciu de car-sharing urmează să fie lansat în patru oraşe din România.

de Redactia Observator

la 11.03.2019, 02:11

Vezi și

După ce şi-au pus apartamentele nelocuite la dispoziţia turiştilor, românii vor putea face acelaşi lucru şi cu maşinile personale. Primul serviciu de car-sharing urmează să fie lansat în patru oraşe din România. Vă întrebaţi cum puteţi face asta sau cum funcţionează? Nu e greu. De exemplu, dacă aveţi o maşină de oraş pe care nu o folosiţi în weekend sau plecaţi la rândul vostru într-un city-break, o puteţi închiria printr-o platformă online altor turişti. Astfel, în loc să stea în parcare, ea vă produce bani. Totuşi, există şi un revers al medaliei pe care deja l-aţi intuit. Dacă închiriaţi autoturismul foarte des, piesele se vor uza mult mai repede.

Asemănător serviciilor care îţi permit să închiriezi o cameră sau întreaga locuinţă unor turişti, sistemul car sharing este destinat turiştilor care nu vor s-şi închirieze maşina de vacanţă prin firmele care activează în aeroporturi.

Autoturismele sunt puse la dispoziţie de proprietarii lor, în măsura în care nu le folosesc pe parcursul mai multor zile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fondatorii acestui serviciu de car sharing de la persoană la persoană spun că avantajele ar fi mult mai mari în comparaţie cu cele oferite de o firmă tradiţională de rent a car si asta datorită preţului mult mai mic, dar şi a flexibilităţii în ceea ce priveşte rezervarea, dar şi utilizarea maşinii.

Pentru a putea pune un autoturism la dispoziţia turiştilor, el trebuie să îndeplinească anumite condiţii legate de vechime, numărul de kilometri şi să fie conform cu cerinţele legislaţiei rutiere.

În ţările unde acest tip de serviciu este deja funcţional, el a fost accesat de peste 10 milioane de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Primul serviciu de car-sharing, lansat în patru oraşe din România