Antena Meniu Search
x

Șoferii sunt mai agitați și mai neatenți în perioada sărbătorilor

Vremea şi agitaţia pe care o simţim în această perioadă ne schimbă comportamentul la volan. Suntem mai grăbiţi, mai nervoşi, mai neatenţi. Iar riscul producerii unui accident e de trei ori mai mare, arată studiile.

de Redactia Observator

la 23.12.2019, 01:41

Vezi și

Vremea şi agitaţia pe care o simţim în această perioadă ne schimbă comportamentul la volan. Suntem mai grăbiţi, mai nervoşi, mai neatenţi. Iar riscul producerii unui accident e de trei ori mai mare, arată studiile. Ca să trecem de sărbători fără necazuri, o echipă Observator s-a urcat la volan alături de un expert în conducere defensivă. Iată cum ne putem păstra calmul indiferent de ce se întâmplă în jurul nostru, pe şosea.

În aglomeraţia din marile oraşe, o şicană în trafic se poate transforma oricând într-un scandal. Acest şofer l-a urmărit pe un altul, doar pentru că l-a claxonat în trafic. A renunţat la ameninţări când şi-a dat seama că este filmat. Astfel de incidente au loc tot mai des în perioada sărbătorilor, când nervii la volan cedează uşor.

În România, cercetătorii nu analizează comportamentul şoferilor. Însă, în Statel Unite, un studiu arată că înaintea Crăciunului şi a Revelionului, şoferii fac cu 175 la sută mai multe manevre agresive în trafic. Asta înseamnă că riscul producerii unui accident creşte de aproape 3 ori.

Este indicat să ne luăm un timp de siguranţă de cel puţin jumătate de oră, înainte de a pleca la drum. Oriunde am merge, vom pierde minute bune în ambuteiaje, iar graba nu ajută pe nimeni.

Şi nu încercaţi să rezolvaţi toate problemele în ultima zi. Veţi intra în criză de timp şi veţi fi predispuşi mai multor greşeli, spun specialiştii.

Statisticile Poliţiei Rutiere privind accidentele din timpul sărbătorilor de iarnă arată că acestea sunt mult mai numeroase decât în celelalte zile ale anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Șoferii sunt mai agitați și mai neatenți în perioada sărbătorilor