Antena Meniu Search
x

Video Şoferii fără RCA nu vor mai avea scăpare. Ar putea fi identificaţi pe baza camerelor video din trafic

Şoferii care circulă fără RCA vor fi mult mai uşor de prins. Statul pregătește un proiect prin care verificarea să poată fi făcută și pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere a traficului.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 21.10.2022, 19:41

Vezi și

"Autorităţile trebuie să transpună în legislaţia naţională acestă directivă europeană până în decembrie anul viitor. În schimb, Autoritatea de Supraveghere Fiscală își dorește cât mai repede schimbarea legii RCA pentru a permite statului să utilizeze și imaginile surprinse de camerele de supraveghere a traficului pentru a-i găsi pe șoferii care circulă fără RCA. Astfel, cel mai probabil, documentul va ajunge la Ministerul de Finanțe la finele acestui an sau cel târziu la începutul anului viitor", spune Alexandra Marin, reporter Observator.

Doar o treime din șoferii români au RCA

"În România, doar unul din trei șoferi are poliţă RCA activă.​ Potrivit datelor prezentate de ASF și MAI în luna martie a acestui an, doar 6,7 milioane de mașini din parcul național auto au polițe active, asta în condițiile în care parcul auto numără peste 9,6 milioane de autovehicule în total", adaugă Alexandra Marin, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Auto » Şoferii fără RCA nu vor mai avea scăpare. Ar putea fi identificaţi pe baza camerelor video din trafic