Antena Meniu Search
x

Video Un oraș din România a schimbat radical regulile pentru cei care fac cursuri de condus pentru permisul auto

Ambuteiajele din trafic s-ar putea reduce, dacă maşinile școlilor de șoferi ar avea interdicţie la orele de vârf. Este soluţia găsită şi pusă în practică de autorităţile din Oradea pentru fluidizarea traficului din oraş. Decizia îi nemulţumeşte însă pe mulţi instructori şi cursanţi. Conform noilor restricţii aceştia nu mai pot conduce pe zeci de străzi din Oradea în cursul dimineţii şi după-amiaza.

de Redactia Observator

la 17.05.2022, 17:52

Vezi și

Din data de 6 mai, maşinile şcolilor de şoferi din Oradea nu vor mai putea circula în zonele aglomerate, în orele de vârf. 33 de străzi din oraş sunt interzise pentru instructori şi elevi.

Florin Ghiulai, instructor auto: În principiu, cei care fac 18 ani, după ce ies de la şcoală vin şi fac ora de conducere. Când să-i mai pui?

''Noi suntem cumva excluşi din oraş ca să le fie lor mai bine, ca să circule. Deci da, noi cumva le-am încurcat tot traseul, cum ar veni, şi ne-au exclus.

Erai ironică.

Pe acelaşi subiect

Eram, da.''

Pentru unii cursanţi este aproape imposibil să circule prin zonele interzise din cauza orarului restrictiv. Astfel, mulţi ajung să meargă pe acele străzi abia în ziua examenului.

''Nu-i cinstit, părerea mea. Deci nu mi se pare normal: pentru că dacă e grea strada sau îngustă sau tot felul de chestii, poţi să pici chiar acolo. Şi atunci ce faci? Îţi dai în cap?''

Florin Ghiulai, instructor auto: Examinatorii îi bagă exact pe unde nu am făcut orele. Rămâne crispat, se sperie şi nu mai poţi să faci cu el.

Interdicția se aplică până la sfârşitul anului, cu excepţia lunilor iulie şi august. Mai mult decât atât, începând cu luna iulie, examenele se vor susţine şi sâmbătă, o altă regulă în dezavantajul cursanţilor şi al instructorilor, susţin aceştia.

''Nu mi se pare normal, pentru că sâmbăta iese toată lumea în oraş şi aglomeraţia este muult mai mare.''

Florin Ghiulai, instructor auto: Acuma se vorbeşte şi de programul ăsta de 4 zile pe săptămână să se muncească. Noi trecem la 6 zile.

Noua măsură împarte șoferii în două tabere

Masura a fost dispusă de Prefectura Bihor pentru fluidizarea traficului. În timp ce unii şoferi spun că este binevenită, alţii sunt de părere că ambuteiajele nu se vor rezolva.

''Se circulă foarte greu, pentru că-s şi, cum am spus, lucrări încontinuu.''

''La orele de vârf n-ar fi prea indicat să circule pe străzile principale.''

Pentru a veni în ajutorul cursanţilor, instructorii susţin că o soluţie bună ar fi schimbarea traseelor, astfel încât, examenul să nu se mai desfăşoare pe tronsoanele aglomerate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Auto » Un oraș din România a schimbat radical regulile pentru cei care fac cursuri de condus pentru permisul auto