Antena Meniu Search
x

Parcare de 10.000 de lei pe an în Bucureşti. Planul primăriei pentru a aduce sume uriaşe la buget

Primăria Capitalei are planuri mari. În oraşul în care laşi maşina oriunde şi oricum, municipalitatea vrea să câştige zilnic un milion de lei din parcările publice. se vor pune bariere şi camere de filmat, iar şoferii care nu achită taxa vor fi sancţionaţi. În centrul oraşului, o oră de parcare costă 10 lei iar un abonament pe un an ajunge la aproape 10.000 de lei. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 09.05.2022, 20:26

Vezi și

Municipalitatea promite că astfel de situaţii nu vor mai exista pe străzile oraşului şi că toate locurile de parcare din oraş vor fi marcate astfel încât toţi şoferii să plătească. Pentru a nu fenta regulile, se vor pune bariere şi camere de filmat în toate parcările publice din oraş. Viceprimarul Capitalei spune că noile reguli vor aduce câştiguri record de 1 milion de lei pe zi. 

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Nu vom mai permite parcarea pe trotuare, acolo trebuie să circule oamenii si nu vom mai permite ca lumea sa meargă in mun buc cu masina si sa nu platească parcarea aşa cum se face peste tot in lume. 

Pentru acest lucru însă e nevoie ca poliţiştii locali şi agenţii de la rutieră să sancţioneze conducătorii auto care opresc unde doresc. 

Şoferi: -Toată lumea parchează ilegal. Am parcat şi eu ilegal

Pe acelaşi subiect

- Din 5 dăţi în care vin la facultate, undeva de 3,4 dăţi nu găsesc loc de parcare pe săptămână.

Reporter: Ai fost vreodată amendat?

Şofer: Nu. Norocul meu!

A venit politia locală, s-a dus să facă cumpărături la piaţă nu a fost să îi amendeze pe ăia. Uite, ca ăla era! Pe trotuar, nu aveai pe unde să treci. Ăa merită amendă. 

În plus, angajaţii companiei municipale de parking se plâng că nici toţi şoferii care parchează regulamentar nu plătesc.

Responsabil parcare: Îţi trag ţeapă. Îţi dau 5 lei. Ei stau 7 ore, 5 ore. Te pândesc că încasezi acolo şi indiferent că le pun hârtiile în geam ei pleacă cu hârtii cu tot. Peste tot aşa sunt toate. Vrem ca afară dar dacă putem să păcălim. 

Andreea Milea, reporter Observator: Doi din zece şoferi din Bucureşti nu plătesc taxa pentru parcare. În timp ce oamenii spun că nu au unde să îşi lase maşinile, municipalitatea promite că, în următorii doi ani, pe lângă cele 12.000 de locuri de parcare, va construi altele 17.000.

Parcări publice cu bariere şi supraveghere video

Tarifele parcărilor publice din Bucureşti diferă în funcţie de zonă. În zona 0, adică ultracentral, tariful este de 10 lei pe oră. În zona 1 a oraşului - 5 lei pe oră şi 2,5 lei pe oră la periferie. Tarifele se dublează după două ore. 

Şofer: Cam două ore şi 10 minute si s-au mai pus încă 10 lei.

Reporter: Cum ti se par tarifele?

Şofer: Mult, părerea mea. 

Pentru cei care vor abonamente în parcările publice, preţurile sunt usturătoare. În centrul Capitalei, abonamentul pe un an costă aproape 10.000 de lei. 

Pentru riveranii care vor ca locul de parcare să fie rezervat, abonamentul pentru un an ajunge la peste 8.600 de lei. Fără rezervare, tariful pe an este de 2.000 de lei însă riscul este ca locul de parcare să fie ocupat de alt şofer. 

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Dam posibilitatea cetăţenilor să rezerve intr-un parcaj public un loc de parcare pe care să-l folosească pe post de reşedinţă.

Reporter: Şi nu va fi mai scump?

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: Este intr-adevăr mai scump. În zona centrală e dedicat mai degraba afacerilor şi nu cetăţenilor. 

Municipalitatea ia în calcul să mai scadă tarifele pentru parcările publice din centrul oraşului. În 3 luni, toate locurile de parcare din centrul oraşului vor fi marcate, mai spune viceprimarul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Parcare de 10.000 de lei pe an în Bucureşti. Planul primăriei pentru a aduce sume uriaşe la buget