Antena Meniu Search
x

Ziua Mondială fără Mașini: cum s-a circulat în București

Ziua Mondială fără maşini a împărţit Bucureştiul în două. Pe de o parte, pietonii şi bicicliştii s-au bucurat de libertate şi s-au plimbat în voie pe şosele. Pe de alta, şoferii au stat în coloane pe rutele ocolitoare.

de Redactia Observator

la 23.09.2019, 01:21

Vezi și

Ziua Mondială fără maşini a împărţit Bucureştiul în două. Pe de o parte, pietonii şi bicicliştii s-au bucurat de libertate şi s-au plimbat în voie pe şosele. Pe de alta, şoferii au stat în coloane pe rutele ocolitoare. Şi unii, şi alţii au avut însă ceva de câştigat: pentru o zi, am respirat aer mai curat în una dintre cele mai poluate capitale ale Europei.

Capitala fără maşini este mai frumoasă ca oricând. Bulevardul Unirii, unul dintre cele mai aglomerate într-o zi obişnuită, a fost astăzi cucerit de copii şi biciclişti.

Pentru prima dată, Bucureştiul s-a aliniat capitalelor europene şi a marcat Ziua Mondială fără maşini.

Concret, între orele 09.00 şi 17.00, niciun autoturism n-a avut voie să circule prin centrul Capitalei. Cu excepţia ambulanţelor, a maşinilor de poliţie, pompieri sau a celor de transport în comun.

Au fost şi şoferi care au încercat să se sustragă de regulă. Pentru că a circulat cu maşina pe trotuar, un şofer a primit amendă. Între 2000 şi 5000 de lei sunt sancţiunile.

Şi la Iaşi, cel mai poluat oraş din România, oamenii au renunţat la maşină pentru o zi. Iar zeci de părinţi au participat la marşul bebeluşilor.

Ziua mondială fără maşini a fost sărbătorită în sute de oraşe din întreaga lume. La noi, 14 localităţi au spus "da" acestui demers.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Auto » Ziua Mondială fără Mașini: cum s-a circulat în București