Simulare Bacalaureat 2021. Când se afişează rezultatele

De Redactia Observator.
Publicat: 22.03.2021, 15:53.
Actualizat: 31.05.2021, 17:42

Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a susţin, în această săptămână, simularea pentru examenul de Bacalaureat 2021 care va avea loc, oficial, în vară, respectiv în a doua jumătate a lunii iunie.

Elevii mulţumiţi de rezultatele obţinute la simularea pentru Bacalaureat 2021 pot solicita trecerea acestora în catalog

Rezultatele de la simularea pentru examenul de Bacalaureat 2021 vor fi afişate pe 31 martie

Hepta

Simularea pentru examenul de Bacalaureat 2021 se face, anul acesta, în condiţii speciale, din cauza pandemiei de coronavirus, iar simularea reprezintă o provocare şi pentru autorităţi, astfel încât acestea să fie cât mai pregătite pentru ca examenul de Bacalaureat, din vară, să se desfăşoare în condiţii de maximă siguranţă din punct de vedere sanitar.

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 a început luni

Simularea examenului de Bacalaureat 2021 a început luni, când elevii au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română. În total se dau patru probe în această săptămână. Marţi, pe 23 martie, se dă proba obligatorie a profilului, miercuri, pe 24 martie, se dă proba la alegere a profilului, iar joi, pe 25 martie, se dă proba la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele la aceste simulări ar urma să fie afişate pe 31 martie. Fiind vorba despre o simulare, rezultatele nu pot fi contestate, însă, cei care sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute pot solicita ca acestea să le fie trecute în catalog.

Elevii au fost puşi să stea câte unul în bancă, în ordine alfabetică, şi fără ca în clasă să mai fie permis accesul unor elevi din alte clase. A fost una dintre măsurile luate pentru a se evita pericolul infectării cu noul coronavirus. De asemenea, la unităţile de învăţământ s-au mai luat şi alte măsuri în funcţie de legislaţia aflată în vigoare pe perioada pandemiei de coronavirus.

Autorităţile din localităţile aflate în carantină, din cauza pandemiei de coronavirus, au avut posibilitatea de amânare a acestor simulări. Simulările pentru Bacalaureat 2021 pot fi amânate până când rata de infectare scade până la un nivel acceptabil, însă nu mai târzu de jumătatea lunii mai.

Peste 112.000 de elevi prezenţi la prima probă de la simularea Bacalaureat 2021

Luni, la prima probă de simulare a Bacalaureatului 2021, au fost prezenţi 112.153 de elevi. Aceştia au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română. Dintre aceştia, cinci candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Nu au putut participa la prima probă de simulare a Bacalaureatului 2021 elevii din 78 de unităţi de învăţământ aflate pe raza unor localităţi intrate în carantină din cauza pandemiei de coronavirus.

La un calcul simplu trebuie precizat că este vorba despre elevii care învaţă la circa 5% din unităţile învăţământ care au clase terminale. Aceştia vor avea posibilitatea să susţină probele de simulare după ce rata de infectare în localitatea respectivă scade.

Examenul de Bacalaureat 2021, în iunie

Sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat 2021 are loc în vară, respectiv în a doua jumătate a lunii iunie. Probele efective vor avea loc în perioada 14 iunie - 1 iulie, urmând ca perioada de dinainte să fie dedicată înscrierilor, iar perioada de după să fie dedicată afişării rezultatelor.

Concret, între 31 mai şi 4 iunie au loc înscrierile pentru examenul de Bacalaureat 2021, pe 5 iulie, până cel târziu la ora 12.00, se afişează rezultatele, urmând ca în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 18.00, să fie depuse contestaţii. Contestaţiile sunt verificate în perioada 6-9 iulie, urmând ca pe 9 iulie să fie afişate rezultatele finale de la examenul de Bacalaureat 2021.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Alex Velea, replică dură la adresa lui Cătălin Măruță. Iubitul Antoniei, în război cu soțul Andrei: ”Totul e o mască, un rol...pentru bani”
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 22 iunie 2021. Taurii își revin pe plan financiar. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Imagini teribile: A blocat bulevardul cu BMW-ul și apoi s-a năpustit cu crosa asupra mașinii din spate
gandul.ro
Gigi Becali și-a mărit averea în pandemie! `A fost de cinci ori mai bine`. Câte milioane de euro a câștigat
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Cine este femeia din viața lui Lorenzo Lazo. Fostul soț al lui Edith Gonzalez are o nouă iubită
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro