Antena Meniu Search
x

Adevăratul Ceauşescu avea să se dezvăluie la Târgoviște

Momentul de la Târgovişte cunoaşte o istorie aparte în mentalul românilor

Momentul de la Târgovişte cunoaşte o istorie aparte în mentalul românilor

La Târgoviște a avut loc o şedinţă de demascare asemănătoare cu cele din timpul stalinismului românesc. Victima – deja condamnată – era supusă unui violent rechizitoriu public de activistul venit de la raion, supervizat de ofiţerul de Securitate din sală. O astfel de ședință era necesară pentru ca auditoriul – colegii victimei – să afle ce erori şi crime comisese condamnatul. Momentul Târgovişte a fost o şedinţă de demascare a lui Nicolae Ceauşescu, în faţa asistenţei, mai întâi şi, prin intermediul casetei video, a întregii ţări, mai apoi, potrivit Histroria.ro

Rechizitoriul Procurorului nu s-a ocupat de stabilirea infracţiunilor comise de cetăţeanul Nicolae Ceauşescu, ci de denunţarea regimului Ceauşescu.

Înregistrat pe bandă, momentul avea să fie difuzat la TVR pentru ca oamenii muncii să se convingă că regimul Ceauşescu trebuia răsturnat.

Studiile dedicate lui Ceauşescu din ultimii ani de domnie au insistat pe pierderea lucidităţii de către fostul Conducător. Când a scăpat de condiţia de Conducător, când a devenit, în fine, Nicolae Ceauşescu cel adevărat, cel din primii ani de Putere, şi-a dovedit calităţile de bărbat politic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Decembrie 89 » Adevăratul Ceauşescu avea să se dezvăluie la Târgoviște