Antena Meniu Search
x

Video 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Eveniment grandios în Hunedoara pentru comemorarea liderului Revoluţiei de la 1848

S-au împlinit 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. La Ţebea, în judeţul Hunedoarea, va avea loc astăzi o ceremonie militară. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 11.09.2022, 11:23

Vezi și

Mii de oameni sunt aşteptaţi la serbările naţionale de la Ţebea, prin care este omagiat liderul incontestabil al revoluţiei transilvănene de la 1848-1849, Avram Iancu.

Programul de astăzi începe cu oficierea sfintei liturghii, urmată la ora 10:30 de un ceremonial militar organizat de Prefectura Hunedoara şi de Batalionul 26 Cercetare Supraveghere Montană Avram Iancu din Brad. Mai apoi va fi o depunere de coroane, dar si discursul premierului Nicolae Ciucă, aflat la Ţebea alături de alte personalităţi locale.

De la ora 14:30 de minute începe distracţia. Se pegăteşte un spectacol folcloric grandios, iar pe scena din localitate vor urca cele mai mari nume ale genului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Eveniment grandios în Hunedoara pentru comemorarea liderului Revoluţiei de la 1848