Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Eveniment grandios în Hunedoara pentru comemorarea liderului Revoluţiei de la 1848

S-au împlinit 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. La Ţebea, în judeţul Hunedoarea, va avea loc astăzi o ceremonie militară. 

de Iulia Pop

la 11.09.2022 , 11:23

Mii de oameni sunt aşteptaţi la serbările naţionale de la Ţebea, prin care este omagiat liderul incontestabil al revoluţiei transilvănene de la 1848-1849, Avram Iancu.

Programul de astăzi începe cu oficierea sfintei liturghii, urmată la ora 10:30 de un ceremonial militar organizat de Prefectura Hunedoara şi de Batalionul 26 Cercetare Supraveghere Montană Avram Iancu din Brad. Mai apoi va fi o depunere de coroane, dar si discursul premierului Nicolae Ciucă, aflat la Ţebea alături de alte personalităţi locale.

De la ora 14:30 de minute începe distracţia. Se pegăteşte un spectacol folcloric grandios, iar pe scena din localitate vor urca cele mai mari nume ale genului. 

Vezi și
Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Ştiri economice » 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Eveniment grandios în Hunedoara pentru comemorarea liderului Revoluţiei de la 1848