Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 2,3 milioane de români vor avea venituri mai mari cu până la 100 de lei fără să facă nimic. Măsura anunţată de autorităţi

Luna octombrie nu ne aduce doar vreme de toamnă, ci şi schimbări pe care le vom simţi în buzunare. Factura la curent este de azi încărcată cu o nouă taxă menită să sprijine tehnologiile cu emisii reduse de carbon. Poliţele RCA rămân însă mai mici până la finalul anului, iar o parte dintre pensionari ar putea primi bani în plus.

de Florentina Lazăr

la 01.10.2024 , 14:07

Începând de astăzi, 1 octombrie, pragul până la care pensiile sunt impozitate cu 10% creşte de la 2.000 de lei la 3.000 şi asta înseamnă venituri mai mari cu până la 100 de lei pentru mai mult de 2,3 milioane de pensionari. Spre exemplu, un pensionar care are un venit brut de 2.900 de lei primeşte cu 90 de lei în plus. Această măsură se aplică şi pensiilor de peste 3.000 de lei. La o pensie de 6.000 de lei brut, spre exemplu, câştigul este de 100 de lei.

Creşte şi valoarea tichetelor de masă

Pe de altă parte, tot de astăzi creşte şi valoarea tichetelor de masă, cu 40 de bani, şi ajunge la puţin peste 40 de lei. Veşti bune vin şi pentru şoferi şi asta pentru că plafonarea RCA se prelungeşte până la finalul anului, iar poliţele rămân plafonate la tarifele practicate de asiguratori pe data de 28 februarie 2023.

Vezi și

Taxa furnizorilor de energie intră în vigoare tot de astăzi. 4,5 lei în plus pe lună, per gospodărie, în cazul în care consumul este de 380 kW/h.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Ştiri economice » 2,3 milioane de români vor avea venituri mai mari cu până la 100 de lei fără să facă nimic. Măsura anunţată de autorităţi