Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Andres Iniesta, legendă a FC Barcelona, se va retrage la 40 de ani

Andres Iniesta a postat marţi dimineaţă un videoclip pe contul său de Instagram, în care arată că va face un anunţ în 8 octombrie. 8, ca şi numărul său norocos. La vârsta de 40 de ani, legendarul jucător spaniol ar urma să-şi anunţe retragerea din activitate, scrie lequipe.fr.

Andres Iniesta Andres Iniesta, legendă a FC Barcelona, se va retrage la 40 de ani - Profimedia Images

În sezonul trecut, fostul simbol al Barça (9 titluri de campion al Spaniei, 4 Ligi ale Campionilor) a venit în Emiratele Arabe Unite la Emirates Club, dar, în ciuda faptului că a marcat 5 goluri şi a oferit o pasă de gol în 23 de meciuri, nu a reuşit să împiedice retrogradarea echipei sale. O premieră în cariera lui Andres Iniesta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine este Andres Iniesta

Articolul continuă după reclamă

Andrés Iniesta este un fotbalist spaniol, recunoscut ca unul dintre cei mai talentați mijlocași din istoria fotbalului. Născut pe 11 mai 1984, în Fuentealbilla, Spania, Iniesta și-a început cariera la academia de fotbal La Masia a FC Barcelona, unde a fost format pentru a deveni parte din nucleul de aur al echipei. Iniesta a debutat la prima echipă a Barcelonei în 2002 și a rămas acolo până în 2018, fiind unul dintre jucătorii esențiali care au contribuit la succesul imens al clubului în această perioadă. De-a lungul carierei sale la Barcelona, el a câștigat 9 titluri în La Liga, 4 Ligi ale Campionilor UEFA și multe alte trofee.

Iniesta este cunoscut pentru tehnica sa desăvârșită, viziunea extraordinară de joc și capacitatea de a păstra mingea sub presiune. Unul dintre cele mai iconice momente din cariera sa a fost golul înscris în finala Campionatului Mondial din 2010, când a marcat în prelungiri împotriva Olandei, aducând Spaniei primul titlu mondial. La nivel internațional, Iniesta a fost o piesă de bază a echipei naționale a Spaniei, cu care a câștigat și două Campionate Europene (2008 și 2012). Versatilitatea sa i-a permis să joace în mai multe poziții la mijlocul terenului, influențând jocul atât ofensiv, cât și defensiv.

În afara terenului, Iniesta este admirat pentru modestia și comportamentul său profesionist. În plus față de succesul său în fotbal, el a devenit un simbol al unui stil de joc elegant și inteligent, care a inspirat generații de jucători și fani din întreaga lume.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri economice » Andres Iniesta, legendă a FC Barcelona, se va retrage la 40 de ani