Antena Meniu Search
x

Aparatele care consumă CURENT ELECTRIC şi când sunt închise!

Aparatele electrocasnice sunt închise cea mai parte a zilei, însă factura este din ce în ce mai mare? Iată care sunt consumatorii invizibili

Aparatele electrocasnice sunt închise cea mai parte a zilei, însă factura este din ce în ce mai mare? Iată care sunt consumatorii invizibili

Dispozitivele smart (cele care se pot conecta la internet) consumă 616 TWh/an la americani! Printre acestea se numără routere wireless, de televizoare inteligente sau de frigidere cu display şi Wi-Fi sau receiver-ul TV.

Pentru a înţelege mai bine despre ce vorbim, în România se consumă într-un an de 12 ori mai puţină electricitate: sub 50 TWh (Terawaţi/oră). Iar până în 2030, numărul aparatelor smart ar putea creşte de zece ori, caz în care ar ajunge să consume mai mult curent electric decât foloseşte acum toată Europa. Şi asta doar stând în priză, fără să fie efectiv folosite. Nu este vorba de un scenariu apocaliptic imaginat de ecologişti, ci de un raport foarte serios realizat de Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Raportul atrage atenţia asupra unui aspect până acum neglijat al tehnologiei smart: faptul că acestea consumă mult mai mult curent electric decât cele tradiţionale. Iar cea mai mare parte a acestui consum este înregistrată atunci când aparatele sunt în stand-by.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Aparatele care consumă CURENT ELECTRIC şi când sunt închise!