Antena Meniu Search
x

Bucureştiul creşte și pe orizontală şi pe verticală. Răsar mall-uri, zgârie nori și spitale

Miliarde de euro pompează investitorii privați în prezent în București ca sa-l transforme într-un real centru de business european. Capitala se extinde astfel atât pe orizontală, cât și pe verticală. În locul câmpurilor, al gropilor de gunoi sau al platformelor industriale părăsite vor apărea mall-uri, zgârie nori şi spitale.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 09.09.2020, 11:11

Vezi și
  • Investiții importante în București, se fac spitale, mall-uri și zgârie nori
  • Cel mai amplu complex rezidenţial din ţară îşi va dubla capacitatea

Cel mai mare spital privat din România se ridică pe un teren viran din nordul Capitalei şi este destinat persoanelor în vârstă. Lucrările au început acum un an şi jumătate, iar 600 de oameni muncesc de zor pentru a le încheia până în ianuarie.

Wargha Enayati, fondator rețea medicală privată: În două luni facem recepţia şi mai avem nevoie de două luni pentru echipare, iar din Ianuarie începem să funcţionăm. La fel de mult cât vedeţi aici, tot atât mai avem şi în subteran 3 etaje. Ideea mi-a venit acum 15 ani, când am văzut o lipsă majoră petnru susţinerea demnităţii vârstiniclor.

La doar câţiva kilometri distanţă se va înălţa cel mai mare centru de business din România. Trei miliarde de euro va costa proiectul Camerei de Comerț și Industrie, realizat în parteneriat cu un investitor privat în perimetrul Romexpo. Vor fi 14 zgârie-nori, construiţi în jurul unui mall cu dimensiuni fără precedent în regiune. Plus un hotel de lux, un oceanariu şi săli de spectacole.

Mihai Daraban, președinte Camera de Comerț și Industrie a României: Practic este un oraş în oraş. Vor fi 24.000 de locuri de muncă pe office, 6.000 pe zona de retail. 32.000 de locuri de muncă, adică mai multe decât totalul celor existente în judeţul Vaslui.

Nici proiectele imobilare nu s-au oprit. Cel mai amplu complex rezidenţial din ţară îşi va dubla capacitatea în următorii ani.

Gabriel Voicu, manager de proiect: Proiectul va continua până în anul 2033, moment la care noi estimăm să fie peste 25.000 de locuitori. Totul într-o comună. Mai mult decât o comună, înseamnă chiar mai mult decât un oraş mic.

Și nu doar zona de nord se dezvoltă. Platforma IMGB din Berceni şi-a găsit în această săptămână un nou proprietar.

Aici vor fi dezvoltate proiecte imobiliare, spatii logistice, centre comerciale, dar si cladiri de birouri

Cele 54 de hectare sunt evaluate la peste 250 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Bucureştiul creşte și pe orizontală şi pe verticală. Răsar mall-uri, zgârie nori și spitale