Antena Meniu Search
x

Video Care vor fi cele mai căutate meserii în viitor. Pentru unele nici măcar nu ai nevoie de studii universitare

Piaţa muncii se schimbă de la un an la altul, mai ales odată cu progresul în tehnologie şi în inteligenţă artificială. Multe meserii vor dispărea pentru a face locul altora, despre care nici nu ne-am imaginat vreodată că ar putea fi posibile. Dar sunt şi domenii cu perspectivă mult timp de acum înainte. Care sunt cele mai bune locuri de muncă în viitor?

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 18:01

Vezi și

Medicina este și va rămâne un domeniu de interes pentru omenire. Specialitățile medicale, indiferent de natura lor, dar mai ales chirurgie, medicină de familie și stomatologie, vor avea un avans nemaipomenit. Deja oportunitățile pentru domeniul medical cuprind o serie de beneficii avantajoase, pentru cei care sunt specializați și au o activitate asiduă.

Specialiștii în marketing digital sunt deja la căutare, dar mulți dintre ei, acum, nu au o calificare ce poate fi probată și prin studii, mai degrabă prin auto-învățare, ori este o piață de educație ce se poate diversifica și poate produce indivizi capabili de lucruri mărețe. Bugetele pentru acest domeniu cresc de la an la an, iar banii pe care companiile îi plătesc agențiilor de marketing digital vor continua să acopere niște salarii foarte bune și în anii următori.

Mediul online, viitorul în multe domenii de activitate

Apoi, mediul online, despre care știm că este viitorul în multe domenii de activitate. Developeri de softuri sau analiști de date vor avea salarii printre cele mai bune, chiar și pentru începători. Joburile în comunicații sunt strâns legate de domeniul IT și tehnologic. O calificare în acesta poate garanta un loc de muncă bine plătit în anii următori, mai ales dacă există o evoluție în companii de profil. 

Specialiștii SEO vor fi și ei căutați pe piața muncii. Aici lucrurile sunt simple de asimilat, există tot soiul de instrumente care te pot ajuta să fii autodidact și să nu depinzi neapărat de o pregătire universitară. Trebuie doar să afli cum creezi o experiență plăcută utilizatorului și creșterea traficului și a vânzărilor în mod indirect.

Inginerii din domeniul aerospațial vor fi în tendințe. Cei care vor petrece concediile în destinații unde se ajunge mai repede cu un avion vor fi din ce în ce mai mulți. Drumurile vor fi mai la îndemână cu avionul decât cu mașina. Asta va crește flotele companiilor aeriene, deci va fi nevoie de tehnicieni. Aeronautica este, oricum, de ani buni un domeniu de perspectivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Care vor fi cele mai căutate meserii în viitor. Pentru unele nici măcar nu ai nevoie de studii universitare